Les obres d’ampliació del tram del carril bici a l’N150 finalitzaran el proper mes de juliol

Dijous, 26 de maig de 2022 a les 00:00

L’actuació per continuar un tram més de xarxa ciclable, entre el Coll de Montcada i Terra Nostra, i la construcció d’un carril bici a l’interior del polígon avancen a bon ritme.

Les obres per donar continuïtat al tram de xarxa ciclable de la N150 i donar continuïtat a l’anella cívica que connecta el Turó i Can Sant Joan, continuen amb el calendari previst i finalitzaran a principi del mes de juliol. L’Ajuntament va adjudicar la intervenció a l’empresa Cosplan, per un import de prop de 270.000 euros, finançats pel consistori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Una delegació municipal encapçalada pel president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el regidor de Mobilitat, Jaume Teixidor, acompanyats de tècnics munipals i representants de l’empresa responsable de l’actuació, van visitar ahir l’estat de les obres. 

La Intervenció, consisteix a ampliar el carril bici de la nacional en 180 metres més, des del Coll de Montcada fins enllaçar amb la resta de xarxa ciclable ja efectuada. L’actuació inclou un tram d’uns 70 metres que passa per una propietat privada, amb la qui el consistori ja ha arribat a un acord per tal que urbanitzi el terreny.

A causa de la forta inclinació de gran part d’aquest tram, el carril s’executa sobre un talús creat amb terres de reblert i on s’està fent una fonamentació i estructura volant per assegurar l’estabilitat de l’actuació. El projecte també pretén oferir una connexió per a bicicletes seguint la traça del sender GR92 al seu pas pel polígon del Coll de Montcada, desviant el seu pas per dins el parc en comptes de l’actual recorregut per la vorera del polígon, creant uns 195 metres de carril bici i una major connexió amb el parc. L’obra també inclou un accés per a vianants amb escales, des de la N-150.

 

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va afirmar que “aquesta obra permetrà continuar creant l’anella cívica que ha de donar la volta al Turó, per relligar els barris i que afavorirà una mobilitat més sostenible” i va afegir que “un cop finalitzi aquesta actuació sobre la vorera de la N150 es millorarà la connexió amb el parc ubicat al polígon, per tal que la ciutadania gaudeixi d’aquest espai verd”.

 

 

 

 

Darrera actualització: 26.05.2022 | 10:45