10 anys del curs de coneixement de l’entorn

Dijous, 7 de novembre de 2019 a les 00:00

La formació s'adreça a persones d'origen estranger nouvingudes a Montcada i Reixac i reben nocions d'història, marc jurídic i serveis de la ciutat i de Catalunya.

A final d’octubre va acabar la desena edició del curs de coneixement de la societat catalana, que organitza l’Ajuntament de Montcada i Reixac des de Polítiques d’Inclusió. La formació, de 21 hores, correspon a un dels mòduls del circuit formatiu d’acollida que dicta la Llei d’Acollida a les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya. El curs s’adreça a persones d’origen estranger majors de 16 anys i nouvingudes a Montcada i Reixac. En aquesta ocasió, hi ha pres part un total de 13 persones i les sessions s’han dut a terme al Kursaal.

La formació pretén que aquestes persones desenvolupin habilitats i coneixements per arribar a ser el més autònom possible en el nou entorn, així com comprendre millor la realitat social en què viuen. El curs ofereix coneixements bàsics sobre Catalunya quant a tradicions, llengua, política, societat, drets i deures i el seu marc jurídic. També hi ha formació sobre la història de Montcada i Reixac i els seus serveis bàsics. A les darreres edicions del curs hi col·labora voluntàriament l’AV Can Sant Joan, amb una ruta guiada pel barri i pel Rec Comtal.

Darrera actualització: 07.11.2019 | 13:04