Quarta Marató de Donació de Sang a Montcada i Reixac

Dimecres, 7 de març de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac i el Bang de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya organitzaran el proper divendres 9 de març la quarta Marató de Donació de Sang. Les donacions es realitzaran a la Casa de la Vila (C/Major, 32) de 9 a 13.30 hores i de 17 a 21 hores. L'objectiu principal de la Marató és sensibilitzar sobre els greus problemes que s'originen quan manca sang i captar nous donants.

Per tal de facilitar aquest gest solidari, l'organització posarà a l'abast dels donants una sèrie de comoditats com ara regals, guarderia gratuïta, ampli desplegament de mitjans, flexibilitat horària, un espai atractiu i cèntric, refrigeri apetitós i un ambient agradable. Els requisits per ser donant són tenir entre 18 i 65 anys, un pes corporal superior a 50 kg, no haver patit hepatitis després dels 12 any i no és necessari anar en dejú.

L'objectiu dels organitzadors és batre en aquesta ocasió un rècord de participació, aconseguint la implicació de tota la població de Montcada i Reixac. S'espera obtenir xifres molt elevades i aconseguir novament les reserves necessàries per aportar al banc de sang, assegurant així el subministrament en els moments més necessaris.

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l'únic banc de sang de Catalunya, resultat d'unir tots els bancs del territori per fer front a l'increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d'11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d'assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya. L'objectiu de l'hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1.000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya. A l'any 2005, es van obtenir un total de 218.755 donacions, i per al 2007 se'n preveuen uns 270.000.

La flota d'equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen campanyes de Maratons arreu de Catalunya, com és el cas de la que se celebrarà a Montcada i Reixac. Durant l'any 2005 es van dur a terme un total de 4163 sessions a la majoria de municipis, empreses i entitats socials catalanes. L'any 2005 es van recollir 156.619 unitats de sang en les campanyes amb unitat mòbil, xifra que representa un 71 per cent del total de donacions.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51