Montcada i Reixac celebrarà el proper diumenge la festa dels Tres Tombs

Dimecres, 7 de març de 2007 a les 00:00

Montcada i Reixac celebrarà el proper diumenge, 11 de març, la festa dels Tres Tombs, en la qual es ret homenatge als animals i a la tradició agrícola del municipi. La celebració l'organitzen conjuntament l'Agrupació Tres Tombs de Montcada i Reixac i l'Ajuntament de Montcada i Reixac. El programa d'actes serà fidel a les edicions anteriors i es preveu una participació similar a la de l'any passat, on van desfilar pels carrers del municipi una setantena de cavalls i més de trenta carros.

Els actes començarà el dissabte, 10 de març, amb la missa de benedicció de la bandera i de la imatge de Sant Antoni, patró de la festa. La cerimònia tindrà lloc a l'Església de Santa Engràcia, a les 19.30 hores. Diumenge, la celebració es posarà en marxa a les 10.30 hores al camí de la Font Freda, en els terrenys situats davant del pavelló municipal Miquel Poblet, amb la recepció del bestiar, el lliurament de credencials i un esmorzar per als participants.

A les 12.30 hores s'iniciarà la cavalcada i començarà el recorregut de carruatges i cavalls, que sortirà del camí de la Font Freda i passarà per la Rambla dels Països Catalans, Pont dels Hermanos, carrer Major, Bogatell, Montiu, Pasqual, Jaume I, Clavell. Precisament, els veïns d'aquest darrer carrer s'encarregaran de preparar un avituallament per als participants, que faran una aturada en aquest punt. La desfilada continuarà pels carrers Rocamora, avinguda de la Ribera, Pont dels Hermanos, i camí de la Font Freda. El final de la passada està previst cap a les 13.45 hores, quan tindrà lloc el lliurament d'obsequis als participants.

A banda del moment de l'avituallament, la passada s'aturarà en dos moments. A les 13 hores tindrà lloc la benedicció dels animals de companyia i del bestiar, a la plaça de l'Església i a les 13.15 hores, a la Casa de la Vila (c/ Major, 32), l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, lliurarà una placa al Darrer Carreter 2006, que aquest any correspon a Sra. Lluïsa Cunill Novales, persona molt vinculada a la tradicional festa dels tres tombs i una de les impulsores de la recuperació d'aquesta festa a l'any 92, després de trenta-sis anys sense celebrar-la. Lluïsa Conill va ser la dipositària durant molts anys de la bandera original del Tres Tombs, que data dels anys quaranta, i que va ser el model per fer la que s'ha utilitzat en aquesta segona etapa.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51