Les escales mecàniques de Can Sant Joan, a punt per començar a funcionar

Divendres, 9 de març de 2007 a les 00:00

La primera fase d'instal·lació d'escales mecàniques al barri de Can Sant Joan als dos trams que connecten els carrers Bateria i Diagonal ja ha finalitzat. L'acte d'inauguració i posada en marxa tindrà lloc dimecres 14 de març a les 18 hores i comptarà amb la presència d'una delegació municipal encapçalada per l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, i el president de l'Àrea Territorial, Sergio Hermoso.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac va impulsar aquesta actuació amb l'objectiu de facilitar l'accessibilitat en una zona amb molts desnivells, tal i com anteriorment havia fet a Montcada Centre (Cal Marxant), entre els carrers Major i Domingo Fins; i a Mas Rampinyo, entre el carrer Tagamanent i l'avinguda de Catalunya, per superar la via del tren de la línia de Vic.

A Can Sant Joan es van projectar dues actuacions. D'una banda, la connexió entre els carrers Bateria i Diagonal, ja enllestida, i de l'altra, l'escala que enllaçarà els carrers Diagonal, Bosc i Pont, que inclou també la construcció d'un mur de contenció per estabilitzar la vorera del carrer Pont. Les obres de la primera van començar el juliol passat, mentre que les de la segona es van iniciar al novembre i és previst que s'acabin a principi d'abril. Totes dues escales són de pujada.

El president de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Sergio Hermoso, ha destacat que "amb la instal·lació d'aquestes escales contribuïm a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Can Sant Joan, fent més accessibles algunes zones que tenen molt desnivell". L'actuació la porta a terme l'empresa Constructobras de Montcada i les escales les instal·la ThyssenKrupp Elevadores. El pressupost de la primera fase ha estat de 496.205 euros, mentre que la segona costarà 339.989 euros.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51