L'Ajuntament potencia el consum responsable

Dijous, 8 de març de 2007 a les 00:00

La regidoria de Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Montcada i Reixac celebra enguany el Dia del Consumidor, el proper 15 de març, amb l'organització d'una sèrie d'actes que es duran a terme al llarg de la propera setmana. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar un tipus de consum responsable.

Entre les activitats previstes, al Centre Cívic Can Cuiàs es podrà visitar del 12 al 18 de març l'exposició "Aprèn a consumir amb responsabilitat". La mostra està formada per quinze plafons que tenen com a objectiu informar al consumidor de la importància de reflexionar abans de fer qualsevol compra.

El dissabte 17 febrer, la Companyia Lluïs Pinyot y Cesc Serrat, amb la coordinació de Setem Catalunya, representarà un espectacle sobre comerç just adreçat als més petits ¿Al teu cau, quin cacau cau?, a les 12 hores a la plaça de l'Església. L'obra és un espectacle educatiu i musical sobre la problemàtica del comerç injust del cacau i diferents propostes per a un consum responsable d'aquest producte.

Aquest mateix dia i el dijous 15 de març, s'instal·laran a la plaça de l'Església, estands informatius amb tota la informació relacionada amb el consum; el dia 15 de 10 a 12 hores i el dia 17 de 11.30 a 13.30 hores. La regidora de Salut Pública i Consum, Eva Gonzalo, afirma que "amb aquesta campanya, entre altres objectius, volem aconseguir conscienciar la població de la importància de consumir responsablement, així com també, donar a conèixer els serveis que ofereix l'OMIC a Montcada i Reixac".

Als estands informatius hi hauran diferents consells com, per exemple, triar els productes i marques que realment es necessiten i comparar abans els seus preus en diferents establiments; consultar i deixar-se assessorar pels especialistes o vigilar les compres que es fan a través d'Internet. Per tal de defensar els nostres drets com a consumidors, l'oficina ens aconsella que sempre demanem i guardem els tiquets de compra i les factures, que preguntem la garantia que tenen els productes i que si cal, reclamem a través del full oficial de reclamacions o bé adreçant-nos al servei municipal.

L'OMIC està situada a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Av de la Unitat, 6) i obre de dimarts a divendres de 10 a 14 hores i els dilluns de 15 a 19 hores.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51