Celebrat el sorteig de places per a l'escola bressol municipal Mitja Costa

Dilluns, 12 de març de 2007 a les 00:00

Aquest matí s'ha celebrat, a la sala de cursos de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, el sorteig per a la obtenció d'una plaça per a la nova escola bressol municipal situada al barri de Terra Nostra, que obrirà les seves portes el proper mes d'abril. En total, cinquanta famílies han participat al sorteig, ja que les tretze que optaven a les places per a infants de 2 a 3 anys l'han obtingut directament en haver-se presentat menys famílies de les 18 places ofertades.

22 famílies han entrat al sorteig per a les 2 places disponibles per a nenes i nenes de 4 mesos a 1 any i 28 per a les 10 places per als d'1 a 2 anys. Un total de 9 infants, sis de 0 a 1 anys i tres de 1 a 2, han obtingut plaça directa, sense sorteig, mitjançant el sistema de punt, el qual donava prioritat a famílies nombroses, amb baixos recursos econòmics o infants amb alguna discapacitat física o malaltia. El sorteig s'ha fet mitjançant un programa informàtic aleatori i ha estat certificat per la secretària de l'Ajuntament, Maria José López Pallarés. El període de matriculació es durà a terme de 26 al 30 de març.

Aquesta nova escola bressol de titularitat municipal, s'ubica a l'edifici del CEIP Mitja Costa on fins ara estava situada la direcció del centre. Amb la seva posada en funcionament Montcada i Reixac disposarà de dues escoles bressol municipals, la primera d'elles es va posar en funcionament el mes de novembre de 2004 al barri de Can Cuiàs. La regidora d'Educació, Ana Rivas, ha afirmat que "continuarem treballant intensament per aconseguir el nostre objectiu, que tots els barris disposin d'un equipament tan necessari com aquest i l'oferta de places s'ajusti a la fort demanda que tenim".

Aquest nou equipament tindrà una capacitat per a quaranta-un infants d'entre 4 mesos a 3 anys i disposarà de prop de 300 metres quadrats d'espai interior i 171 més de pati. L'horari d'atenció a l'infant serà de 8.30 a 17.30h, de dilluns a divendres i a més, s'oferirà un servei d'acollida de 7.30 a 8.30 h i d'allargament de jornada de 17.30 a 18.30 h per a les famílies que acreditin aquesta necessitat, com per exemple, per motius laborals.

El preu fixat per a les famílies el curs 2006-2007 serà de 140 euros mensuals a jornada complerta, sense el servei de menjador, i 246 euros mensuals amb servei de menjador. El preu del servei d'acollida i allargament de jornada serà de 13 euros mensuals en trams de mitja hora. Una vegada hagi estat admès l'inafant a l'escola bressol, les famílies que compleixin els requisits podran sol·licitar un ajut econòmic.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51