Teatre 'Arte'

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 22.00 h

A càrrec de Tea345

Facebook Live

Arte de Yasmina Rezaés l'obra d'autor viu més representada al teatre mundial. Així de contundent és el titular amb què vam començar a definir aquesta funció. Ha estat traduïda a trenta-cinc idiomes i ha suposat un èxit en tots aquells països en què s'ha representat. La seva principal virtut és la de haver estat capaç de conjugar l'èxit comercial i literari, la qual cosa és realment difícil d'aconseguir.

És una obra admirablement construïda, amb personatges que es revelen poc a poc fins a adquirir una complexitat insospitada i que entre rialles, moltes rialles, sap dir-nos unes quantes coses gens banals sobre nosaltres mateixos: és, sens dubte, la millor definició del que ha de ser una comèdia.

¿Cal comptar l'argument? Una aparent però caríssima fotesa, la compra d'un quadre, serveix de detonant perquè, en qüestió d'una setmana, tres amics - el saberut Sergi, el colèric Marc i la pusil·lànime Catalina - facin com a nacions de guerra: aliances secretes, pactes trencats i, sobretot, tolerància zero.

Marc no pot suportar que Sergio deixi de ser el seu deixeble i Sergio no pot suportar que Marc insisteixi en seguir sent el seu mestre. Però, paradoxalment, ni Marc ni Sergi poden suportar que Catalina, testimoni impotent de les hostilitats, continua sent el que sempre ha estat: un país neutral.

Aviat tot això ens mostra la fragilitat de les relacions humanes. La incapacitat per entendre i per estimar per sobre dels nostres propis prejudicis.

Arte, un text excel·lent que s'ha convertit en el més savi i divertit tractat mundial sobre l'amistat.

Repartiment:

Marc: Pol Morató
Sergio: Jordi Escrigas
Catalina: Anna Riera.

Direcció: Albert Arévalo
Escenografia: Robert Navarro
Il·luminació i so: Josep Pubill
Vestuari: Vanessa Gil i Mireia Garcia.

Darrera actualització: 14.05.2020 | 11:45