Exposició d'escultura i pintura de Sofia Isus

Del 18 de febrer al 29 de març de 2020 a les 00.00 h

Inauguració: dimarts 18 de febrer, a les 19.30 h

L’artista de Sant Joan Despí, Sofia Isus mostra una selecció del seu treball a l’Auditori Municipal de Montcada i Reixac a través de diferents disciplines: pintura, escultura, gravat i dibuix. En totes elles s’endevina que sent atracció per la figura, tant de la dona com del món animal, sobretot en les seves escultures, encara que algunes d’elles, principalment les que es troben a diferents indrets de la seva ciutat natal, són de marcat contingut abstracte. En canvi, tant en la pintura com en les aquarel·les s’interessa pel paisatge rural i per les marines, on no sol aparèixer l’ésser humà, que contrasta amb els dibuixos, on sí sorgeix el cos nu.
El seu interès per representar animals: gos, gat, ós, falcó o cavall, prové de la seva admiració per l’obra de l’escultor barceloní Josep Granyer, protagonista de la seva tesi doctoral, conegut sobretot, per les escultures La girafa coqueta i El bou assegut, que es troben a la Rambla Catalunya de Barcelona. Les peces d'Isus expressen un realisme naturalista, ja que la seva idea és mostrar la part més entranyable d'uns animals que ens són propers i que sovint apareixen com a deïtats en el món antic. També treballa altres temàtiques, com el nus femenins d'estil clàssic, que recorden les venus romanes o gregues. En canvi, en les seves escultures públiques es mostra més transgressora i opta per representar Alegria o Ciutat gegantera, dins d’una abstracció geomètrica.
Respecte a la pintura i el dibuix, predomina el paisatge, sobretot quan veiem els seus quaderns de viatges, demostrant posseir una mà segura pel dibuix, on s’aprecia perfectament el seu domini del traç i del color, on apareixen els ports mediterranis, els interiors dels habitatges de qualsevol ciutat que ha visitat, o el paisatge rural andorrà, entre altres llocs.

Ramon Casalé Soler
Associació Internacional de Crítics d’Art

Auditori municipal

pl. de l'Església, 12 - 08110 Montcada i Reixac - Barcelona
Telèfon: 935 751 289
Adreça electrònica: auditori@montcada.org
Horari:  
De dimarts a dissabte, de 17 a 21 h
Diumenges i festius, d'11 a 14 h
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 20.02.2020 | 11:54