Tercera edició de la Marxa pel soterrament per reivindicar el soterrament

Diumenge, 25 de novembre de 2018 a les 00:00

Aquesta matí s’ha celebrat la Marxa pel soterrament, que organitzen conjuntament l'Ajuntament de Montcada i Reixac i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. La caminada reivindicativa, que ha arribat a la tercera edició, té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre de la reivindicació històrica.

Enguany han participat al voltant de 150 persones que han realitzat un itinerari de 7 quilòmetres visitant les zones afectades per les obres del soterrament. Els participants s’han concentrat a les 10h a la Cruïlla del Soterrament, des d’on ha sortit la marxa. La caminada ha continuat pel carrer Major, la passarel·la de La Salle fins arribar al camí de la Font Freda, on l'Associació de Veïns de Pla d'en Coll-Montcada Nova ha rebut els participants. En aquest punt, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha fet una explicació sobre les novetats del projecte que hi ha hagut a les darreres reunions amb els tècnics del Ministeri de Foment i Adif, on es planteja utilitzar el mètode constructiu d’excavació en mina en el tram que va des de Vallbona fins al barri de La Ribera per evitar possibles problemes amb el freàtic. Sánchez també ha explicat que la solució plantejada per l’Estat significa recuperar part del projecte redactat el 2010, que també preveu una desviació el tram final de sortida del túnel per evitar les obres per sota dels pilars de la C33.

La caminada ha continuat pels carrers Guadiana, Jaume I -on s’ha fet un altre avituallament-   i Aigües. Els participants han seguit pel parc de les Aigües, Vallbona i han arribat al Rec Comtal, on han estat rebuts per l'Associació de Veïns de Can Sant Joan. Des d'aquí el grup s’ha dirigit cap a la Casa de la Mina, on ha finalitzat la jornada reivindicativa amb parlaments oficials, una actuació castellera, les actuacions musicals a càrrec de la Rondalla i de la Coral del Casal de la Mina, del montcadenc Matías Muñoz  i una botifarrada popular.

En la seva intervenció l’alcaldessa, Laura Campos, ha recordat que “fins que arribi el soterrament el consistori continua lluitant i reclamant per la seguretat de les vies i els passos  a nivell i per l’accessibilitat a les estacions de tren al municipi”. En aquest sentit, Campos ha aprofitat per denunciar públicament el darrer capítol que va tenir lloc ahir a la tarda quan les barreres del tren al pas a nivell del carrer Bogatell es van espatllar i es va haver de tallar l’accés a vehicles i persones en aquest punt. 

El proper 28 de novembre hi ha prevista una nova reunió de la comissió tècnica del soterrament, integrafa per tècnics del Ministeri de Foment, Adif, Generalitat, ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona, i on també intervenen els tècnics de la unió temporal d’empreses (UTE) – formada per Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol- encarregats de la redacció del projecte. A la trobada es donarà més informació sobre el nou mètode constructiu proposat per a un tram del túnel de la R2.

Darrera actualització: 25.11.2018 | 20:06