Primera trobada de la comissió de millora de les estacions de tren a Montcada i Reixac

Dilluns, 20 de novembre de 2017 a les 00:00

La comissió, integrada per Ajuntament, Rodalies Renfe i Adif, per treballar en els projectes de millora de tres estacions de tren, es va reunir el dia 17.

A la trobada van assistir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyat de la coordinadora del departament, Marta Bunyesch, i el director de Rodalies Catalunya de Renfe, Félix Martín, i el sotsdirector d’Estacions d’Adif a Catalunya, Armando Brigos.

L’objectiu d’aquesta comissió és treballar conjuntament per tal que a la primavera del 2018 s’hagi redactat conjuntament el projecte constructiu de millora de les estacions de Montcada Bifurcació (línies 3, 4 i 7), Montcada i Reixac-Manresa (línies 4 i 7) i Montcada-Ripollet (línia 3). Durant la reunió es va començar a concretar el futur projecte de l’estació Montcada-Ripollet, on el consistori defensa la creació d’un pas soterri compartit entre els usuaris del transport ferroviari i els veïns per connectar els barris de Mas Duran i Mas Rampinyo que garanteixi la seguretat i la mobilitat de les persones.

El compromís de la creació d’aquesta comissió es va produir el passat mes d’octubre entre Ajuntament i Renfe quan el representant de l’ens ferroviari va explicar les actuacions per modernitzar i remodelar les tres estacions al municipi per un import de 17 milions d’euros. Les altres dues estacions, la de Santa Maria (Terra Nostra) ja té adaptada la seva accessibilitat, i l’estació de Montcada i Reixac no s’inclou en aquest paquet de mesures perquè la seva substitució està inclosa en el projecte de soterrament de la línia 2 al seu pas pel municipi.

La comissió es tornarà a reunir el proper 10 de gener per continuar treballant conjuntament els tres projectes de les estacions.

Darrera actualització: 20.11.2017 | 14:13