L'Adif accelerarà les obres de millora dels passos a nivell i de remodelació de les tanques amb un expedient d'urgència

Dimarts, 29 de gener de 2019 a les 14:00

L'Adif va convocar ahir a l'Ajuntament a una reunió per informar que tramitarà un expedient d'urgència per a la millora dels dos passos a nivell ubicats al carrer Bogatell i a Pasqual i en la remodelació de les tanques de tot el recorregut de la R2 i alguns trams de la R3 i R4. La tramitació d'aquest expedient d'urgència permetrà reduir els terminis en el període d'informació pública del projecte.

L'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la directora d'Urbanisme, Marta Bunyesch, es van reunir ahir a les instal·lacions de Rodalies a l'Estació de Sants amb Ángel Contreras, director general de Conservació i Manteniment d'Adif, i Salvador Angosto, gerent d'Àrea d'Infraestructures Nord Est. Aquesta trobada s'ha produït després que l'Ajuntament denunciés públicament la situació i demanés una reunió urgent amb la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, per solucionar aquest retard en l'execució dels dos projectes que s'han de realitzar fins que comencin les obres del soterrament de la R2 al seu pas pel municipi, prevista per al primer semestre de 2020.

Els representants d'Adif van comunicar a l'alcaldessa i al regidor d'Urbanisme que el projecte per a la millora dels dos passos a nivell dels carrers Bogatell i Pasqual, que permetran ampliar i segregar el pas de vianants del dels vehicles, s'ha supervisat i s'ha aprovat i ara es licitarà. Això permetrà que l'actuació comenci després de l'estiu. Els directius d'Adif també van informar que el projecte per substituir les actuals tanques per unes de noves amb un sistema que dificulten la seva escalada i que eviten que siguin tallades, i pel qual Adif destinarà prop de 800.000 euros, s'aprova la primera setmana del mes de febrer i el seu inici d'obres es preveu també per després de l'estiu. Aquesta actuació, que també permetrà instal·lar tanques noves en aquells punts on no hi ha, es faria als dos costats de la via al llarg de 3 quilòmetres.

L'alcaldessa va manifestar que "tot i aquesta celeritat anunciada per Adif continuem amb un greu problema de seguretat a dos passos a nivell anacrònics i obsolets al mig del municipi fins que arribi el soterrament de la R2". Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va afirmar que "esperem que compleixin però, desgraciadament, aquestes dues obres havien de començar fa molts mesos".

Els directius d'Adif van expressar la voluntat del gestor ferroviari d'avançar al màxim els dos projectes i reduir els terminis. Els representants també van informar que la tramitació d'expedient d'urgència era la millor opció, descartant la petició municipal del passat 13 de gener de declarar la realització dels dos projectes com a expedient d'emergència, que permetria fer l'actuació estalviant els llargs processos del procediment administratiu de tramitació definitiva dels projectes i licitació de les obres. Els tècnics d'Adif van explicar el Ministeri de Foment no aprovaria aquesta qualificació, ja que s'han de complir requisits mot específics.

Durant la trobada també van informar que aquesta setmana Adif ja ha iniciat algunes actuacions a les tanques de punts considerats com més crítics al recorregut de la R2, R3 i R4. Els seus operaris estan treballant de forma puntual en la remodelació de tanques per pal·liar la situació fins que es faci l'actuació definitiva després de l'estiu.

 

Darrera actualització: 29.01.2019 | 14:25