L'Ajuntament exigeix un interlocutor d'Adif a Catalunya

Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 13:55

El consistori reclama a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) que nomeni a algú per aquest càrrec i així es puguin tractar els temes relacionats amb les estacions de tren a Montcada i Reixac.

L'alcaldessa, Laura Campos, va avançar aquesta reclamació ahir dimecres 19 de desembre durant la reunió mensual de la Taula del soterrament, integrada pels portaveus i tècnics municipals i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, després que la setmana passada s'informés al consistori que el representant del gestor ferroviari a Catalunya, Carlos Freire, era traslladat a un altre càrrec de responsabilitat a Madrid i que no seria substituït.

L'alcaldessa ha afirmat que el consistori exigirà per mitjà d'un escrit que "es determini amb urgència un interlocutor per part d'Adif per tal de solucionar temes pendents amb el municipi en matèria de seguretat a les tanques de les vies i als passos a nivell de la R2". El consistori està pendent actuacions d'Adif per tal de renovar totes les tanques d'aquesta línia ferroviària, des del Rec Comtal fins a l'estació Montcada i Reixac, per millorar la seguretat. L'ens ferroviari té previst destinar més de 600.000 euros per renovar les actuals tanques per unes de noves amb un sistema que dificulten la seva escalada i que eviten que siguin tallades. L'actuació, que també permetria instal·lar tanques noves en aquells punts on no hi ha, es faria als dos costats de la via al llarg de 3 quilòmetres. Adif també es va comprometre a ampliar i segregar el pas de vianants del dels vehicles als passos a nivell dels carrers Bogatell i Pasqual, ubicats al centre del municipi. Adif havia previst aquestes obres mentre s'inicien les obres del soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi, previstes per al 2020.

Durant la reunió d'ahir, l'alcaldessa també va informar que la propera reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament de la R2 al seu pas pel municipi tindrà lloc el proper 15 de gener de 2019 a les instal·lacions del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquell mateix dia, a les 19h, l'Auditori Municipal acollirà una reunió oberta a la ciutadania amb el catedràtic expert en Hidrologia, Daniel Fernánchez, que explicarà els detalls tècnics que justifiquen la decisió estatal de fer servir dos mètodes constructius diferents per a la construcció del túnel en aquesta actuació.

Darrera actualització: 20.12.2018 | 14:06