Els dos passos a nivell de la R2 tindran accessos segregats per a vianants i per a vehicles

Dimecres, 24 de gener de 2018 a les 01:00

La Taula del soterrament, formada pels portaveus i tècnics municipals i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), s'ha trobat aquest matí a la reunió periòdica del grup de treball.

Els representants de l'equip de govern han explicat a la comissió que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha presentat al consistori una proposta per remodelar els dos passos a nivell de la línia R2 -ubicats als carrers Bogatell i Pasqual- i que suposarà la creació de zones de pas separades per a vianants i per a vehicles. Les obres, pressupostades en 90.000 euros, podrien començar aquest any.  Els membres de la Taula han valorat positivament la futura actuació, que recull la demanda històrica de la ciutadania i de l'administració local. A la reunió també s'ha informat que, a final d'any, el gestor ferroviari té previst renovar totes les tanques d'aquesta línia de tren, des del Rec Comtal fins a l’estació Montcada i Reixac, amb l'objectiu de millorar la seguretat.

L'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, han comunicat al grup que el proper dimarts, 30 de gener, es tornarà a reunir al consistori la comissió del soterrament de la R2 després que Adif hagi adjudicat, aquest mateix mes, la redacció de l'estudi informatiu i dels projectes bàsic i constructiu del soterrament de la línia de França al municipi. Campos ha afirmat que "ara s'ha fixat el cronograma de la redacció dels projectes però a la propera reunió esperem que es detallin els terminis d'execució de l'obra".

Durant la trobada, el regidor Jordi Sánchez ha explicat a la resta de portaveus i a la plataforma el contingut de la darrera reunió de la comissió de treball per a la millora de les estacions del municipi. Sánchez ha comentat que Rodalies Catalunya Renfe i Adif han presentat el projecte de remodelació de l'estació de Mas Rampinyo (R3). L'actuació preveu, principalment, l'ampliació de les andanes, la construcció d'un pas inferior per als usuaris adaptat amb ascensors, l'accés únic a l'estació pel costat Barcelona i el tancament perimetral de tota l'estació. Sánchez també ha valorat positivament que "Adif i Renfe han incorporat, en un segon projecte diferenciat, la demanda municipal de fer un pas soterrani al carrer Sant Ignasi que permeti la mobilitat al veïnat dels barris de Mas Duran i Mas Rampinyo, que no estava contemplat en el projecte inicial".

Per la seva banda, els representants del col·lectiu ciutadà han explicat el contingut de les jornades del soterrament, que tindran lloc els propers dies 6 i 7 de març, i que inclouran una taula de debat per parlar de diferents experiències del soterrament a altres municipis, una exposició, un concert i el tradicional homenatge a les víctimes del tren.

Darrera actualització: 24.01.2018 | 12:00