Reunió valorativa de la Taula del soterrament sobre les novetats del projecte

Dilluns, 3 de desembre de 2018 a les 00:00

La Taula del soterrament es va reunir dijous passat per valorar les conclusions de la segona trobada de la comissió tècnica, integrada per les administracions i les empreses encarregades de la redacció del projecte del soterrament, que es va reunir el dia abans al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 

A la Taula, l'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, van informar sobre la decisió estatal d'utilitzar dos mètodes constructius diferents per al soterrament de la R2 a Montcada i Reixac. Els representants municipals van explicar que per al tram entre Vallbona i el barri de La Ribera es farà servir el mètode d'excavació en mina per evitar possibles problemes amb el freàtic i amb el Rec Comtal. Des d'aquest punt fins a la sortida del túnel, a Pla d'en Coll, el de sistema de pantalles. Els edils també van exposar que els tècnics responsables de l'actuació també proposen, per al tram final, salvar les pilones de la C33 desviant el trajecte del túnel per la zona del Font Freda. Aquestes solucions suposarien reprendre el projecte del 2010, substituint l’ús de la tuneladora pel de màquines per a la construcció d’un túnel. Campos i Sánchez van traslladar a la Taula que, segons afirmen els responsables del Ministeri de Foment i Adif, aquesta decisió representaria una simplificació dels tràmits administratius, ja que es podria aprofitar l’estudi de declaració d’impacte ambiental realitzat per al projecte del 2010 –encara vigent- i reduir el procediment i el temps d’aquesta tramitació perquè s’estalvia el període d’exposició pública. L'alcaldessa també va informar sobre altres aspectes de la reunió mantinguda el dia abans, com les mesures geofísiques que es realitzaran a partir del gener al traçat de la línia, els estudis tècnics aportats pel Ministeri de Foment i Adif i l'estat actual del cronograma de l'actuació.

Durant la reunió de dijous, la Taula del soterrament va decidir organitzar, properament, una reunió oberta a la ciutadania amb un catedràtic expert en Hidrologia per tal d'explicar els detalls més tècnics que justifiquen la decisió estatal de fer servir dos mètodes constructius diferents per a la construcció del túnel en aquesta actuació.

Darrera actualització: 03.12.2018 | 08:31