Projecte contra les violències quotidianes mitjançant l'art i la cultura

Divendres, 14 de setembre de 2018 a les 11:20

'Why violence?' pretén que el jovent reflexioni sobre conceptes com l'homofòbia, la xenofòbia o el bullyng mitjançant tallers de creació artística, en diferents disciplines.

L'Ajuntament ha posat en marxa un projecte socioeducatiu de sensibilització amb els jovent, amb el nom 'Why violence?'. Es tracta d'una acció que pretén combatre les violències del dia a dia i reflexionar sobre els conflictes mitjançant l'expressió artística. Un total de 25 participants, entre 14 i 21 anys, prendran part d'aquest projecte, que pretén impulsar espais de trobada i experiències positives entre els joves, cercar estratègies de resolució davant les violències que ens volten a partir de les pròpies experiències, aprendre tècniques expressives, comunicatives i de producció, desenvolupar el propi talent i confiança en un mateix i potenciar la interacció i el treball en equip.

El programa amb el jovent es desenvoluparà entre els meses de setembre i desembre, amb dues sessions setmanals de dues hores, amb dos grups de fins a 12 joves, en el qual es desenvolupa una proposta de creació artística (dansa urbana, rap, poesia...) al voltant del perquè de la violència. Tot el treball realitzat durant aquests mesos culminarà amb un muntatge obert a la ciutadania. Per tal d'oferir aquest projecte a tota la població entre 14 i 21 anys interessada a participar-hi, el 26 de setembre tindrà lloc una classe oberta a l'Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16), a les 17 h, amb hip hop, música, dansa, vídeo, fotografia i tallers de creació.

La presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, ha explicat que aquesta acció s'emmarca en el Pla Local d'Inclusió Social i que "hem volgut impulsar un projecte contra les microviolències, perquè és important fer prevenció reflexió grupal dels conflictes que sorgeixen a la nostra societat". El programa treballarà sobre conceptes com el bullyng, l'homofòbia, la xenofòbia o el ciberassetjament des de la creació artística i el treball en comunitat. "El jovent és la clau del canvi d'algunes conductes negatives que poden aparèixer en els relacions personals en el nostre dia a dia; creiem que el projecte serà una experiència molt enriquidora, ja que s'utilitza l'art com a eina de reflexió i de creació, per tal que els joves puguin canviar la seva percepció d'aspectes com la violència i els conflictes", ha indicat l'edil.

Darrera actualització: 14.09.2018 | 11:20