Obert el termini perquè les entitats optin a les subvencions

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 12:00

A partir d’aquest divendres, dia 17, i fins al 18 de desembre, les entitats podran presentar les sol·licituds per optar als ajuts de l’Ajuntament per al 2018.

La documentació que cal presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) és la sol·licitud, la declaració responsable, una fitxa resum dels projectes o activitats pels quals es demana la subvenció (una per a cada projecte) i el resum de la previsió del pressupost. Els models d’impresos els podeu descarregar des del portal d’entitats, http://entitats.montcada.cat/2017/11/17/subvencions-a-entitats-2018/ o bé, per www.montcada.cat.

El Ple d’octubre de 2017 va aprovar les bases reguladores de la convocatòria de subvencions, que tenen com a objectiu fomentar i promocionar l’associacionisme local, “per tal de millorar la cohesió social del municipi, la cooperació entre el sector públic i privat i al promoció de les activitats de les entitats”, en paraules de la regidora de Ciutadania, Mónica Martínez.

La convocatòria del 2018 no presenta moltes variacions respecte l’any passat. S’ha optat per modificar els formularis per tal de facilitar la tasca de les entitats i pel que fa a les bases específiques de cada àmbit, algunes novetats són la incorporació en polítiques d’igualtat de les activitats i les associacions relacionades amb el col·lectiu LGTBI.

Sí que hi ha algunes modificacions respecte les subvencions que atorga l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME). A partir d’ara, es tindrà en compte una previsió de les despeses federatives (inscripcions, mutualitats i arbitratges) i la quantitat final que rebrà cada entitat anirà en funció del compliment de tres barems: si més dels 50% dels jugadors que té el club són montcadencs, el club rebrà un 75% de la subvenció (tenir entre el 10 i el 50%, dóna dret a rebre un 45%); si es fomenta l’esport femení, i si més del 50% dels seus jugadors són dones, rebran un 15% de la subvenció, sent del 10% si hi ha entre un 10 i un 50% de dones jugadores; i aspectes com la participació en categories importants o l’antiguitat permetran rebre fins a un màxim del 20% de l’ajuda.

En tot cas, les entitats no rebran més d’un 95% de les seves despeses federatives, sense incloure les multes, i, amb l’objectiu de protegir als clubs més petits, cap podrà rebre més del 20% del total de la partida de subvencions que l’IME destina per a la promoció esportiva i la competició.

Darrera actualització: 26.01.2018 | 12:20