L’Ajuntament promou la T-Verda per una mobilitat sostenible

Dilluns, 27 de novembre de 2017 a les 00:00

El consistori fa una crida a la població perquè apost pel transport públic i s'afegeixi a la Targeta Verda Metropolitana.

Aquest títol de transport el promou l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i pretén, d'una banda, afavorir les persones que apostin pel transport públic i abandoni l'ús del vehicle privat contaminant, i per l'altra, contribuir a la millora de la mobilitat i de la qualitat de l'aire a la conurbació de Barcelona. La targeta la poden sol·licitar els habitants dels 36 municipis que formen part de l'AMB, inclòs Montcada i Reixac, que donin de baixa i desballestin un vehicle privat contaminant i es comprometin a no adquirir-ne cap de nou, en un termini de tres anys com a mínim. El títol és vàlid per a tres anys, tot i que la renovació és anual per comprovar que les condicions d'ús es continuen complint. 

A principi d'octubre es va començar a expedir la T-Verda i a hores d'ara, l'AMB ha rebut un total de 250 sol·licituds de la targeta, de les quals més de 202 han estat validades. 'D'aquesta quantitat de gent, cap petició és de Montcada i Reixac, animem la gent a que conegui aquesta possibilitat, sobretot perquè la nostra ciutat està molt ben comunicada en transport públic amb l'entorn", ha manifestat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

La T-Verda és un títol nominal, que permet, de forma gratuïta, fer servir la xarxa de transport públic del Sistema Tarifari Integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), en totes les seves zones. Per tal de sol·licitar-la cal complir un seguit de requisits, com tenir el padró dins de l'AMB o haver desballestat un vehicle en els sis mesos anteriors a la petició de la targeta.

Els vehicles que es donin de baixa contemplats als requisits són un turisme dièsel (M1) fins a Euro 3 -matriculat abans del 2006 i sense etiqueta de la DGT- o un turisme de gasolina (M1) o gas fins a Euro 2 -matriculat abans del 2000 i sense etiqueta de la DGT. En el cas de les motocicletes, entrarien la moto tipus pre-Euro o Euro 1 -ciclomotors matriculats abans del 17 de juny del 2002 i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol de 2004. El desballestament s'ha de justificar amb un certificat expedit per algun centre autoritzat.

Darrera actualització: 29.11.2017 | 11:27