‘La mirada de l’altre’ posa en valor l’art terapèutic

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 00:00

Fins al 17 de desembre, l’Auditori Municipal acollirà la mostra d’art social, que va sorgir arran d’un projecte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Aquesta experiència permet a persones usuàries de salut mental sentir-se acollides per artistes, que de forma voluntària treballen amb elles per tal que mitjançant l’art, expressin les seves emocions i sentiments, amb l’objectiu final de lluitar contra els estigmes que envolten la salut mental.

La mostra es va inaugurar ahir dijous, 16 de novembre, en presència d’algunes de les 11 parelles que han format part d’aquesta primera edició de ‘La mirada de l’altre’. “L’exposició ve a confirmar el valor terapèutic de l’art”, va manifestar la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, durant el torn de parlaments. L’edil va mostrar la predisposició de l’Ajuntament per col·laborar en noves edicions del projecte, “ja que encaixa amb les línies d’actuació del Pla Local d’Inclusió Social que desenvoluparem l’any vinent”. En nom del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’adjunt a la direcció de Salut Mental de la institució, Joan Alvarós, va destacar que ‘La mirada de l’altre’ resumeix la concepció de l’hospital sobre com s’ha de tractar la salut mental. “Hi ha d’haver un abordatge comunitari d’aquest sector, la societat ha de ser capaç de generar recursos perquè tothom se senti integrat”, va dir.

L’acte va comptar amb la presència de José Madrid i Pedro González, gestors de casos de Salut Mental. Madrid va agrair a l’Ajuntament el muntatge de l’exposició, ja que “perquè tinguin valor, les obres s’han d’exposar i la gent ha de poder contemplar aquesta experiència”. Per la seva banda, González va expressar que “totes les persones tenen dret a expressar-se, com a ciutadania de ple, hem de lluitar contra els estereotips”. ‘La mirada de l’altre’ compta amb el suport de l’associació ActivaMent. La seva presidenta, Rosa García, es va mostrar satisfeta pel fet que “les nostres obres s’exposen, es dóna valor al nostre esforç”, mentre que la presidenta de l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola, Carmen Brasó, que va parlar del valor terapèutic de l’art, indicant que “no he vist mai ningú que ho passi malament en un procés creatiu”. La segona edició de ‘La mirada de l’altre’ ja és en marxa i comptarà amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir).

Darrera actualització: 17.11.2017 | 09:47