Presentació d'un projecte per reconèixer serveis i comerços amb pictogrames

Dijous, 30 de novembre de 2017 a les 13:40

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’Associació de Discapacitats Físics, Psíquics i Sensorials de Montcada i Reixac (Adimir) presenten el pròxim dilluns, 4 de desembre, un nou projecte per fer la ciutat més inclusiva i accessible. L'acte serà a la Casa de la Vila (Major, 32), a les 17.30 h. Es tracta de la iniciativa ‘Entén Montcada i Reixac amb pictogrames’, amb l’objectiu per persones amb diversitat funcional identifiquin les botigues i els equipaments del municipi amb dibuixos que mostren l’activitat dels establiments.  

Les imatges representen objectes i accions de forma senzilla, comprensible en qualsevol llengua i ajuden en la transmissió d’un missatge visual immediat, clar i directe. Acompanya la il·lustració un codi QR per tal que la persona hi accedeixi a d’altres informacions com fotografies, vídeos, pàgines web o sons de paraules. Prèviament, l’equip professional d’Adimir haurà configurat el dispositiu mòbil de la persona usuària per tal d’incorporar-hi aquest codi.

El consistori senyalitzarà amb pictogrames una seixantena d’equipaments i serveis de la ciutat. El projecte rep el suport de les associacions de comerciants per tal que els botiguers comprin el pictograma i el col·loquin als seus comerços. La presentació d'aquesta iniciativa s'emmarca en la commemoració a Montcada i Reixac del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que oficialment és el 3 de desembre.

Darrera actualització: 30.11.2017 | 13:43