Celebrada la segona sessió del Pla estratègic sobre l’ocupació a Montcada i Reixac

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 00:00

L’objectiu de la sessió va ser donar a conèixer la visió estratègica del Pla als presents i convidar-los a un debat per poder recollir les seves impressions i idees.

Després d’una primera sessió amb empreses celebrada el passat dia 19 de març, el departament de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament va organitzar, el divendres 29 de març, una segona reunió amb agents socials (empreses del tercer sector, patronals i sindicats) emmarcada dins del Pla Estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic l’ocupació de Montcada i Reixac. L’acte el va presidir el president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil i va comptar amb la presència del Cap de Promoció Econòmica i Ocupació, Manel Arbiol, i d’altres membres de la Regidoria encarregats de dur a terme aquest projecte.

Gil va començar la seva intervenció recordant que el document es troba en una primera fase inicial i que encara s’estan elaborant noves propostes. “La idea d’aquesta sessió és facilitar el diàleg amb els agents socials del municipi per tal d’explicar en quin punt es troba el Pla Estratègic, quin és el diagnòstic que hem fet fins ara i estudiar com podem incorporar noves idees”, va ressaltar.

Per la seva banda, es van repassar els elements que defineixen la situació ocupacional de Montcada i Reixac; tant les debilitats i amenaces que pateix el municipi com les seves fortaleses i oportunitats. Es va fer menció de les tres claus que posen de relleu el valor econòmic de la ciutat: la seva posició industrial, la diversitat i riquesa en recursos de què disposa i el paper que juga en el context metropolità.

Així mateix, també es va assenyalar alguns dels reptes que el municipi ha d’afrontar en els pròxims anys i que queden recollits en el Pla Estratègic: adaptar el teixit productiu als canvis tecnològics i a l’economia 4.0, garantir que tothom pugui aprofitar les oportunitats de futur i potenciar l’activitat de la ciutat a través de l’esport, la natura i l’oci. Tot plegat, segons l’esborrany del programa, es pot dur a terme amb accions com l’aprovació de mesures que fomentin la voluntat de quedar-se al municipi entre les empreses, la creació d’un consell local de Formació Professional, la potenciació de la transició de l’escola al treball i la promoció de l’oferta cultural de la ciutat a nivell comarcal, entre d’altres.

La sessió va finalitzar amb un torn de preguntes dels agents socials que van assistir i que van aprofitar la trobada per resoldre dubtes i expressar algunes de les seves preocupacions.

Darrera actualització: 08.04.2019 | 09:35