Ajuntament de Montcada i Reixac

Montcada i Reixac dedica una plaça al moviment de Capellans Obrers i s'inaugura aquest dimecres, 21 de juny

19/06/2017  

Montcada i Reixac tindrà una plaça dedicada a la tasca realitzada pel Capellans Obrers, que es van vincular al moviment obrer, a les seves problemàtiques i reivindicacions a les dècades dels 60, 70 i 80 i que es van convertir en un referent social. La plaça dels Capellans Obrers s'inaugurarà aquest dimecres, 21 de juny (20 h) en un acte que consistirà en la descoberta d'una placa a l'emplaçament, l'espai ubicat a la confluència dels carrers Bateria i Drac, a Can Sant Joan.

A Montcada i Reixac, i concretament al barri de Can Sant Joan, hi van sorgir tres representants d'aquest col·lectiu: Sebastià Heredia -recentment nomenat Fill Adoptiu de la ciutat-, Pep Martínez i Miquel Soler. Per explicar en què va consistir aquest moviment i com es va concretar a la ciutat, s'hi instal·larà també un plafó informatiu.

El Ple ordinari del mes de maig va aprovar donar el nom de plaça dels Capellans Obrers a aquest espai, a proposta de la comissió que va promoure el nomenament d'Heredia com a Fill Adoptiu. Aquest grup de treball el formen tècnics municipals, entitats de Can Sant Joan i amics de l'homenatjat. L'acte d'inauguració de la plaça coincideix amb les festes del barri de Can Sant Joan, que s'allargaran fins al 2 de juliol.
1130 visites

imprimir
Ajuntament de Montcada i Reixac | Av. de la Unitat, 6 | 08110
Tel. 935 726 474 | oac@montcada.org