Ajuntament de Montcada i Reixac

L'Ajuntament vol crear una xarxa d'entitats i famílies per fer possible el projecte d'acollida d'infants sahrauís 'Vacances en Pau'

15/03/2017  

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, mitjançant la Regidoria de Ciutadania, ha convocat una reunió el pròxim 22 de març (19 h) a la Casa de la Vila (Major, 32), adreçada a entitats i famílies interessades en el projecte d'acollida d'infants sahrauís. L'objectiu és que a la ciutat es pugui desenvolupar la iniciativa 'Vacances en Pau', que consisteix en l'estada de nens i nenes dels campaments de refugiats sahrauís durant els mesos de juliol i agost, acollits en famílies de Catalunya. La campanya l'organitza la Delegació del Frente Polisario a Catalunya, amb el suport d'organismes com la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), la Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS) i l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), entre d'altres associacions solidàries, entitats i ajuntaments.

El consistori montcadenc es troba en fase de recerca d'entitats i famílies que vulguin implicar-se en 'Vacances en Pau' i recuperar així una iniciativa que anys enrere es feia a la ciutat. Les famílies acollidores poden acollir durant els mesos de juliol i agost infants entre 9 i 13 anys per tal que a la seva arribada se sotmetin a un exhaustiu reconeixement mèdic per poder detectar possibles problemes de salut i, si cal, rebre el tractament necessari; també poden proporcionar-los una alimentació adequada i una atenció i temps de qualitat durant la seva estada a Catalunya.

L'entitat local referent del projecte, amb el suport de l'ajuntament de cada municipi, la Delegació del Front Polisario a Catalunya, la CCASPS i l'entitat referent al territori (SCAPS), s'encarreguen de donar suport a les famílies acollidores durant els mesos d'estiu, detectant i donant sortida a les necessitats que van sorgint, d'organitzar activitats i de fer el seguiment dels acolliments. Per tal d'acostar el projecte al municipi, des de l'ajuntament, plantejarem diversos actes, com ara xerrades, tallers, documentals, exposicions, etc. amb l'objectiu d'oferir informació sobre el conflicte, la situació dels infants als campaments de refugiats i el projecte. Més informació sobre 'Vacances en Pau' a www.ccasps.cat; www.acaps.cat; www.scaps.santcugatentitats.net.


Díptic Vacances en Pau  (pdf)  Díptic Vacances en Pau  (695 Kb) 


1987 visites

imprimir
Ajuntament de Montcada i Reixac | Av. de la Unitat, 6 | 08110
Tel. 935 726 474 | oac@montcada.org