Casa de les Aigües

Atenció! Al juliol, les portes obertes de dimecres al matí a la Casa de les Aigües es faran els dies 4 i 11. Els diumenges, el recinte romandrà tancat. A partir del 16 de setembre i fins al 19 de desembre, el recinte obrirà portes tots els dimecres i diumenges, de 10 a 14 h, a excepció del 9 de desembre. Al setembre tornarà la programació regular de visites i activitats a la Casa de les Aigües.

L'any 1989 la Casa de les Aigües, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, va deixar de funcionar per problemes de concentració de contaminants a les aigües de l'aqüífer de Besòs. Durant uns anys, la Casa de les Aigües pateix un gran deteriorament, resta abandonada sense vigilància, patint un incendi, robatori de multitud de peces, etc. 

Per tal d'evitar la pèrdua total d'aquest bé patrimonial, l'Ajuntament de Montcada i Reixac es fa càrrec de la Casa de les Aigües, posa vigilància permanent i comença a restaurar les diferents dependències en 3 fases.

A finals de 2005, ja s'han enllestit les dues primeres fases, mitjançant cofinançament del fons FEDER, restaurant-se la Casa del Maquinista, la Sala del Pous, la sala de la Màquina de Vapor i les Calderes.

Resta per executar la tercera fase, amb la restauració de la Sala d'Aforament, la Torre-dipòsit, els jardins exteriors i un sistema d'aprofitament de les aigües del freàtic per al rec de parcs i jardins, de forma que els Pous de Montcada tornaran a funcionar.

Parc de les Aigües - 08110 Montcada i Reixac - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 935 651 122
Horari:  
Portes obertes tots els dimecres i diumenges, de 10 a 14 h
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 03.07.2018 | 13:26