Trobada municipal amb la nova directora de Rodalies a Catalunya

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 00:00

Una delegació municipal formada per l'alcaldessa, Laura Campos, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la coordinadora d'Urbanisme, Marta Bunyesch, s'han reunit aquest matí amb la directora de Rodalies Catalunya, Mayte Castillo, i el gerent de Nuclis i Estacions, Manuel Gallardo.

El consistori havia demanat una trobada amb la recent nomenada directora al gestor ferroviari per tal d'explicar-li les mesures que reclama el consistori en matèria de seguretat i accessibilitat a les estacions de Montcada Bifurcació i Montcada i Reixac-Manresa. La responsable de Renfe ha assegurat que l'empresa Renfe continua treballant a bon ritme en els projectes de remodelació d'aquestes dues infraestructures.

El consistori i Rodalies Catalunya Renfe, juntament amb Adif, formen part de la comissió creada per treballar en els projectes de millora de totes les estacions de tren del municipi. Montcada i Reixac disposa de 5 estacions de tren i només la de Santa Maria (R4 i R7) està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. L'estació de Montcada- Ripollet (R3) està pendent d'una reforma integral que contemplarà ascensors i connexió entre els barris de Mas Rampinyo i Mas Duran. Pel que fa a l'estació de Montcada i Reixac (R2), s'està redactant el projecte per al soterrament de la línia al seu pas pel municipi, que preveu una estació soterrada amb ascensors i l'eliminació dels dos passos a nivell. L'inici d'obres està previst per al primer trimestre del 2020.

La comissió de treball, creada a principi d'aquest any, treballa en els projectes per a l'estacions de Montcada-Bifurcació (R3, R4 i R7) i Montcada i Reixac-Manresa (R4 i R7).  

 

Darrera actualització: 10.07.2018 | 14:48