Torna el cicle Poeticae amb noves propostes per gaudir de la poesia

Divendres, 6 d'abril de 2018 a les 00:00

En marxa el certamen infantil 'Petit Poeticae', perquè la canalla conegui i aprengui a escriure aquest estil literari.

La novena edició del certamen 'Poeticae' comença aquest mes d'abril amb espectacles de diferent estil però amb l'objectiu comú de fer gaudir el públic de la poesia. Els actes es posaran en marxa el 13 d'abril amb 'Antonio Machado, poeta', un recorregut per la vida i obra del poeta andalús, a càrrec de Dèria Teatre. Serà a les 22 h, a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12). L'entrada és gratuïta. L'endemà, dia 14, també a l'Auditori Municipal (18 h) hi haurà una de les activitats més consolidades del certamen, la marató de lectura poètica popular. Les persones que hi participin, de qualsevol edat, hauran de llegir poesia en públic, en qualsevol idioma, obres de creació pròpia o amb altra autoria. Cal fer inscripció prèvia a l'Auditori Municipal fins al 13 d'abril com a màxim, de forma presencial, per telèfon (935 751 289) o per correu electrònic (auditori@montcada.org). El mateix dia de l'acte també s'hi pot anar, sempre i quan quedin franges horàries lliures.

La companyia Jordi Bertran presentarà el 15 d'abril l'espectacle familiar de titelles 'Poemes visuals', amb música en viu i inspirat en les creacions de Joan Brossa. Serà a les 12 h, a l'Auditori Municipal. L'entrada costa 5 euros o bé, 4 euros si es compra per avançat al mateix equipament o bé, a www.mirteatres.cat. El 'Poeticae' continuarà el 21 d'abril amb el recital poètic 'Origen', a càrrec de Grup Senders i persones convidades. L'acte serà a l'Auditori Municipal, a les 19 h, i és gratuït. Amb motiu de Sant Jordi, el certamen proposarà un recitat a cau d'orella a l'Auditori Municipal el dia 23, a partir de les 17.30 h. Distribuïts per tot l'espai, rapsodes –de Dèria Teatre i de l'Aula de Teatre de l'Ajuntament– oferiran al públic poemes d'arreu del món.

Un any més, el certamen inclou el concurs 'Petit Poeticae', per fomentar la lectura i escriptura de poesia entre els infants i el jovent. S'estableixen dues categories en funció de l'edat; l'A abasta del 2008 al 2011 i la B, del 2005 al 2007. Qui hi vulgui participar ha de portar els seus poemes a alguna de les dues biblioteques de Montcada i Reixac, fins al 27 d'abril com a màxim. El lliurament de premis, que seran material escolar i llibres, tindrà lloc el 8 de maig, amb un acte al Teatre Municipal (17.30 h), que inclourà un espectacle d'ombres xinesques.

Durant març i l'abril, les escoles El Viver, Elvira Cuyàs, El Turó i Mas Rampinyo oferiran diverses sessions en el marc del programa 'La poesia al teu abast', per tal d'iniciar l'alumnat en l'escriptura i recitació poètica. En aquest sentit, el 17 d'abril hi haurà un taller de poesia a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 17.30 h, a càrrec de Grup Senders. Cal fer inscripció prèvia. Més informació del 'Poeticae' a www.montcada.cat i www.mirteatres.cat.

Darrera actualització: 10.04.2018 | 14:09