Rebuig frontal dels Serveis Territorial d'Ensenyament a qualsevol proposta municipal per mantenir el cicle de documentació sanitària

Divendres, 23 de febrer de 2018 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha mostrat el seu malestar després de la reunió mantinguda aquest migdia amb la direcció dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, a Sabadell.

Una delegació montcadenca encapçalada per l'alcaldessa, Laura Campos, i la regidora d'Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia, s'ha reunit amb la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués.

El consistori s'ha trobat amb la negativa total del Departament d'Ensenyament, que ha argumentat que el trasllat respon a la necessitat d'equilibrar l'oferta educativa al territori. L'alcaldessa ha afirmat que "no entenem aquest criteri perquè l'oferta formativa de la zona nord del Vallès ja és superior a la de la zona sud, on hi ha Montcada i Reixac". L'alcaldessa considera que "traslladar un cicle que funciona, que té prestigi i arrelat al territori és una greu equivocació i una agressió a l'educació pública perquè ningú garanteix que es mantindrà el nivell de qualitat que té a La Ferreria". En aquest sentit, la regidora Jessica Segovia ha afirmat que "no entenem aquesta decisió perquè sempre ha estat un cicle on mai han sobrat places". Segovia considera que "Montcada i Reixac ja està prou castigada perquè l'estat de les escoles de primàries tenen deficiències i, a més, tenim pendent la construcció del nou IES Montserrat Miró". La regidora ha avançat que el trasllat del cicle serà un punt a tractar al Consell Escolar Municipal, que tindrà lloc el proper dimecres 28 de febrer.

Aquest dilluns, el consistori ja va manifestar la seva oposició a la decisió de la Generalitat, que pretén traslladar el cicle formatiu de grau superior d'administració i documentació sanitària que s'ofereix a l'Institut La Ferreria a Terrassa i també reduir a una única línia el cicle de grau mitjà de cures i auxiliar d'infermeria, per ubicar l'altre grup també a la capital vallesana. L'Ajuntament també es va queixar que es van haver d'assabentar mitjançant una campanya a la xarxa Change.org, impulsada per l'alumnat del centre, i que els Serveis Territorials no van informar directament d'aquest canvi al consistori.

 

 

 

 

Darrera actualització: 23.02.2018 | 15:32