Ral•li d’autobusos històrics pels carrers del municipi

Dilluns, 6 de maig de 2019 a les 00:00

Una cinquantena d’autobusos clàssics circularan pels carrers de Montcada i Reixac el proper 9 de juny. Aquest ral·li s’emmarca dintre de les activitats de la Festa Major 2019.

La Casa de la Vila va acollir divendres a la tarda la presentació del Ral·li internacional d’autobusos clàssics Barcelona – Caldes de Montbui, que passarà pel mig del municipi en la seva desena edició. L’activitat, que està organitzada per la Fundació TMB, l’empresa Sagalés i l’Associació per a la Restauració i Conservació d’Autobusos, compta enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament, de la Policia Local i els Amics dels Clàssics de Montcada i Reixac. L’acte de presentació va comptar amb l’assistència del president de l’entitat local, Francisco Martínez, i del director de la cursa, Marcel Estadella, que va explicar detalls tècnics de la desfilada que feia 8 anys que no passava pel centre del municipi.

El comboi sortirà diumenge 9 de juny, a les 10h, des de l’avinguda Maria Cristina (Barcelona), on els vehicles estaran exposats tot el cap de setmana, i passarà pels municipis de Montcada i Reixac, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-Solità i Plegamans i finalitzarà a Caldes. La previsió és que la desfilada d’autobusos arribi a Montcada i Reixac a les 11.30 h. L’itinerari entrarà per Can Sant Joan, pels carrers Vinyes i Bifurcació, i continuarà per l’avinguda de la Ribera, el pont dels Hermanos, la rambla dels Països Catalans i la plaça Espanya fins arribar al carrer Pla de Matabous. Els apassionats del transport públic podran reviure èpoques passades amb aquestes joies curosament restaurades i conservades. Com a novetat en l’edició d’enguany, els socis de l’entitat local de vehicles clàssics s’afegiran amb els seus cotxes històrics a la caravana d’autobusos al seu pas pel territori montcadenc.

Entre els autobusos que participaran a la prova hi ha el Chausson 59 de 1955, que va visitar el municipi l’any passat a la darrera edició de la Fira de l’automòbil i concentració de vehicles clàssics. El Ral·li es va crear en 2010 amb motiu del centenari del primer autobús, un Hispano Suiza de línia de l’empresa Sagalés.

Darrera actualització: 06.05.2019 | 09:24