Montcada i Reixac reclama el seu paper a la metròpoli de Barcelona

Divendres, 13 de juliol de 2018 a les 00:00

L'alcaldessa ha reivindicat l'important paper de Montcada i Reixac dintre de l'àrea metropolitana.  Laura Campos va explicar ahir les claus per al futur desenvolupament de la ciutat durant la presentació de l’Anuari metropolità de Barcelona 2017, que han publicat l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

Amb el títol ‘El dret a la metròpoli', aquesta publicació recull una sèrie d'estudis sobre aspectes de la metròpoli barcelonina i que  permeten accedir a un coneixement actualitzat de les principals dinàmiques socials, econòmiques i ecològiques que configuren avui dia aquesta zona.

Per explicar l’exemple de Montcada i Reixac, l’acte va comptar amb la intervenció de Laura Campos, que va destacar la singularitat del municipi respecte a les ciutats que conformen l’àrea metropolitana. L’alcaldessa va afirmar que “per la seva ubicació estratègica, Montcada i Reixac ha suportat sempre un elevat cost en infraestructures viàries i ferroviàries i en equipaments que donen servei principalment a Barcelona però també a la resta d’àrea metropolitana” i va reivindicar que “els temps han canviat i aquesta solidaritat en serveis ha de ser bidireccional”. Laura Campos va explicar que “estem convençuts que el futur del nostre municipi passa obligatòriament pel creixement coordinat i per una visió estratègica i conjunta amb la resta de ciutats metropolitanes”.

La publicació presentada ahir té com a objectiu oferir noves reflexions que són fruit de les investigacions més recents dutes a terme al llarg de l'any 2017 pels equips de l'IERMB. Aquest llibre reflexiona sobre múltiples aspectes de la metròpoli.

La taula rodona també ha comptat amb la participació de Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, Janet Sanz, vicepresidenta de Planificació Estratègica de l'AMB i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, que han explicat les experiències de les dues ciutats, i de Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB i director de l'IERMB.

 

Darrera actualització: 13.07.2018 | 13:22