Montcada i Reixac condemna el terrorisme i es compromet amb la cultura de la pau

Dilluns, 12 de març de 2018 a les 13:00

L'Ajuntament ha convocat aquest dilluns, 12 de març, una concentració amb motiu del Dia europeu en memòria de les víctimes del terrorisme, a les portes del consistori.

L'acte dóna compliment a una moció aprovada per Ple, per tal de d'homenatjar les víctimes cada any en dates properes a l'efemèride, que oficialment és l'11 de març. En nom del consistori, l'alcaldessa, Laura Campos, acompanyada de portaveus i representants dels grups municipals, ha llegit un manifest que mostra la solidaritat amb totes les víctimes del terrorisme i amb les seves famílies; condemna 'de forma rotunda i categòrica' qualsevol expressió de terrorisme, ja sigui nacional o internacional; rebutjar el terrorisme i l'ús de la violència com a defensa de qualsevol idea o projecte; la voluntat de continuar treballant pel respecte de les persones que pensen, creuen i viuen de diferents maneres i el compromís amb la cultura de la nou i la no violència.

L'alcaldessa ha explicat que s'ha triat aquesta data perquè és la que la Unió Europea va determinar com Dia Europeu en record a les víctimes del terrorisme i s'ha referit als atemptats ocorreguts a Catalunya l'Estat espanyol com el del 17 d'agost passat a Barcelona i Cambrils, l'11 de març de 2004 a Madrid, i el d'Hipercor, al 1987. L'acte ha comptat amb la interpretació d'una peça musical a càrrec del professor de guitarra clàssica de l'Aula de Música de l'Ajuntament, Javier Navarro, que ha ofert una versió d'un vals flamenc de Sergi Vicente. La concentració ha finalitzat amb dos minuts de silenci.

Darrera actualització: 12.03.2018 | 13:36