Montcada i Reixac aposta per la seguretat viària de darrera generació

Dijous, 1 de març de 2018 a les 01:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha iniciat aquesta setmana un projecte pilot de vigilància viària amb la instal·lació d'un sistema de control semafòric al municipi.

L'objectiu d'aquest sistema és millorar el trànsit i la seguretat ciutadana del municipi i, a la vegada, reduir el número de víctimes d'atropellament en àrees especialment perilloses per als vianants com interseccions, vies ràpides i zones properes a col·legis, zones d'oci infantil i centres de gent gran.

El sistema s'ha instal·lat al semàfor de l'avinguda de la Ribera, a l'altura de la passarel·la de La Salle. La càmera, dotada amb un sistema d'infrarojos que permet capturar les matrícules les 24 hores del dia, enregistrarà les imatges dels vehicles que es saltin el semàfor en posició vermella.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Montse Ribera, ha afirmat que "aquesta prova pilot, que es durà a terme durant sis mesos, és una iniciativa per a la prevenció d'accidents i amb la voluntat de pacificar la convivència entre vianants i vehicles". D'aquests sis mesos en període de prova, el primer tindrà un caràcter d’advertència sense sanció administrativa. La regidora també ha destacat que els sistema permetrà detectar el pas de vehicles que estiguin relacionats amb fets delictius i emetrà avisos automàtics i instantanis a la policia, agilitzant la seva reacció.

D'altra banda, el consistori també ha instal·lat un radar friendly al barri de Mas Duran que informa al conductor sobre la velocitat a la que circula el seu cotxe. Ribera ha indicat que "aquestes dades ens permetran conèixer les velocitats i les quantitats de cotxes que utilitzen la via". Totes aquestes mesures estan incloses dintre del Pla Local de Seguretat Viària, que també estableix els punts negres d'accidentabilitat.

Darrera actualització: 01.03.2018 | 14:23