Mesurats dos focus de soroll a Can Sant Joan gràcies a una càmera d’alta precisió de la Diputació

Dilluns, 18 de febrer de 2019 a les 00:00

El resultat de les gravacions no es coneixerà fins d’aquí a uns dies, un cop els tècnics hagin processat la informació.

Amb l’objectiu de determinar el nivell de soroll que s’emet a Montcada i Reixac, la Diputació de Barcelona va mesurar, el passat divendres 15 de febrer, dos punts del municipi que poden concentrar un alt volum de sorolls: el carrer Bifurcació (al barri de Can Sant Joan) i el carrer de les Aigües (la Ribera).

La tria d’aquestes localitzacions respon a què en tots dos punts coincideixen diferents fonts sonores: les vies del tren, la circulació de vehicles i l’activitat d’indústries com Lafarge. Les mesures es van realitzar al llarg del matí de divendres, ja que és durant la franja matinal quan els principals focus sonors estan a ple rendiment.

José Dominguez, regidor de Medi Ambient, ha assegurat que el que es pretén amb aquesta acció és “saber amb precisió les emissions acústiques que provenen de cada focus, perquè les mesures amb un sonòmetre convencional ens indiquen el soroll global, la suma de la totalitat”. L’edil també ha afegit que aquesta informació és clau per saber l’impacte que cada activitat té en la població.

L’anàlisi de sons s’ha pogut dut a terme gràcies a una càmera d’alta tecnologia dotada de 375 micròfons que es va instal·lar, a petició del consistori, al terrat de dos edificis propers.

Darrera actualització: 18.02.2019 | 14:21