Més de 1.500 persones desfilaran a la Rua de Carnaval 2018

Divendres, 9 de febrer de 2018 a les 00:00

Un total de 18 comparses, tres de les quals són de nova creació, participaran al recorregut, que començarà a Can Sant Joan (17 h) i acabarà davant del pavelló Miquel Poblet.

Tot a punt per a la Rua de Carnaval 2018, que se celebrarà aquest dissabte, 10 de febrer, i es preveu l’assistència de més de 1.500 persones desfilant pels carrers del municipi. El recorregut serà carrer Bifurcació, Masia, Bateria, Avinguda de la Unitat, Pasqual, Elionor, carrer Major, Rambla dels Països Catalans, Camí de la Font Freda, per acabar davant del pavelló Miquel Poblet. Per segon any consecutiu, el sambòdrom serà a l'aire lliure i grades que s'hi instal·len per a l'ocasió permeten que 700 persones assegudes i mig miler, dempeus, puguin gaudir de l'espectacle de lluïment de les comparses.

A banda dels grups, les persones que vagin disfressades i es vulguin afegir a la Rua es poden posar davant la primera comparsa, acompanyant el grup de Batucada Bricanderia, que un any més obrirà el recorregut. S’hi podran incorporar a la sortida, al carrer Bifurcació, o bé, a l’avinguda de la Unitat (davant l’Ajuntament ) o a la rotonda entre els carrers Major i Elionor. Durant la celebració de la Rua i el sambòdrom, es tallarà al trànsit la Rambla dels Països Catalans. La Policia Local habilitarà el tram del carrer Lleida, entre Bruc i el lateral de la C-17, per donar pas alternatiu als vehicles que necessitin anar cap al centre o bé, cap a la nacional o Mas Rampinyo. Per continuar amb la celebració, diumenge, dia 26, a la plaça de l’Església, hi haurà un ball infantil amb el grup La Belluga (12.30 h).

El Rei Carnestoltes va arribar ahir dijous, 8 de febrer, a Montcada i Reixac i centenars de persones el van rebre i el van acompanyar durant la inauguració oficial del Carnaval, a la plaça de l’Església. Sa Majestat s’acomiadarà de la ciutat el pròxim dimecres, 14 de febrer, amb una festa a la plaça de l'Església, a les 17 h, dinamitzada pel grup Pepsicolen. En aquest mateix marc es lliuraran els premis del concurs de sardines carnavaleres i del concurs novetat d'aquesta edició, el de disfresses de vidus i vídues. L’endemà, el dia 15, i fins al 3 de març, les millors imatges de la Rua 2018 i les sardines del concurs s’exposaran a la Casa de la Vila. Per participar al concurs de sardines, es poden portar els treballs a la Regidoria de Cultura i Patrimoni (Major, 32) o a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) fins al 13 de febrer. Qui vulgui participar al concurs de vidus i vídues, pot passar el mateix dia del ball de comiat, el 14 de febrer, i fer la inscripció allà mateix.

D’altra banda, el Casal de Gent Gran Casa de la Mina celebra un ball de carnaval amb música en directe i un concurs de disfresses diumenge, 11 de febrer, a les 17.30 h. El Centre Cívic La Ribera farà tallers infantils i una cercavila amb batucada dimarts, 13 de febrer,a les 17.30 h. D'altra banda, la primera activitat de la Jugatecambiental al parc de la Llacuna, que s'estrena el 18 de febrer, serà un taller per fer disfresses amb material reciclat. L'activitat començarà a les 11.30 h.

Darrera actualització: 09.02.2018 | 09:51