L'Hospitalet, Sant Feliu, Múrcia i Montcada posen en comú les seves reivindicacions històriques del soterrament

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 00:00

Les V Jornades pel soterrament es van iniciar ahir a la tarda amb una taula rodona a l'Auditori municipal amb representants dels municipis de Montcada, Sant Feliu i L'Hospitalet i de la ciutat de Múrcia per explicar les reivindicacions històriques de soterrament de vies a nuclis urbans.

La jornada va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos; el regidor d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat de L'Hospitalet, José Castro;  i el regidor d'Espais públics de Sant Feliu de Llobregat, Manuel Leiva. L'acte també va comptar amb les intervencions del representant de la Plataforma Prosoterrament de Múrcia, Joaquin Contreras; el representant de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total de Montcada i Reixac; Ramon Bueno, el representant de L'Hospitalet Sense Vies, Manuel Piñar.

Els representants municipals van exposar les coincidències existents entre els tres municipis metropolitans, que van aconseguir, fa més de deu anys, els compromisos per part de l'Estat, en forma de convenis signats, de soterrar les vies al seu pas pels seus nuclis urbans i que mai es van complir. Ara, les tres ciutats també han rebut un nou compromís per part del Ministeri de Foment de soterrar les vies, previstes per al 2020. Durant les diferents intervencions, els tres edils van coincidir en manifestar el seu optimisme moderat. Laura Campos va afirmar que "els tres municipis metropolitans estem sotmesos des de fa molts anys a una servitud de la gran Barcelona i som ciutats trinxades i castigades" i va afirmar que "el canvi a la presidència d'Adif ha estat un punt d'inflexió en les negociacions entre Estat i consistoris". Per la seva banda, el representant de plataforma montcadenca, Ramon Bueno, va afirmar que "totes les ciutats hem estat damnificades en haver estat enganyades pel Ministeri" i va oferir a la resta de municipis assistents a treballar conjuntament en un front comú.

Durant les intervencions, el representant de la Plataforma Pro-soterramiento de Múrcia, va explicar la lluita veïnal per l'arribada de la LAV en superfície a Múrcia, que porta sis mesos de mobilitzacions diàries per reclamar que el Ministeri compleixi amb el conveni signat. L'acte va finalitzar amb les paraules del dibuixant de còmics, Carlos Azagra, que va presentar "L'auca del soterrament", una il·lustració que recull els principals moments de la reivindicació montcadenca, i amb l'actuació musical de l'artista montcadenca Irina Casado.

 

Darrera actualització: 07.03.2018 | 13:49