L'estació de Mas Rampinyo tindrà un pas soterrani compartit per a usuaris i veïnat

Dijous, 3 de maig de 2018 a les 00:00

El projecte de remodelació de l'estació de Montcada-Ripollet (R3), que realitzarà l' l'Adif i Renfe, finalment contemplarà la construcció d'un pas soterrani conjunt que donarà servei als usuaris del tren i als veïns de Mas Rampinyo i Mas Duran.

La nova redacció del projecte suposarà endarrerir les obres un any, que estaran finalitzades l'octubre del 2020. Així ho van traslladar ahir l'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, al veïnat dels dos barris durant la reunió informativa convocada per l'Ajuntament.

El consistori ja va organitzar una primera reunió el passat 16 de gener per explicar el contingut del projecte que, inicialment, no contemplava la permeabilitat entre els dos barris, ja que preveia el tancament perimetral total de l'estació. L'Ajuntament va aconseguir que, en un segon projecte diferenciat, la intervenció incorporés la construcció d'un altre pas soterrani segregat, a l'alçada del carrer Sant Ignasi, que connectés els barris de Mas Rampinyo i Mas Duran

Laura Campos va explicar que "després de la primera reunió informativa, on va alguns veïns argumentaven problemes d'accés i d'inseguretat en aquests pas, l'equip de govern ens van comprometre a traslladar les demandes als gestors ferroviaris, que finalment han accedit a fer un pas conjunt per a usuaris i per a l'ús de la ciutadania que passa de Mas Rampinyo a Mas Duran".

El nou projecte de la remodelació de l'estació es redactarà durant aquest segon trimestre de l'any. Segons l'Adif, les obres s'iniciaran el setembre del 2019 i finalitzaran l'octubre del 2020. El projecte contemplarà, a més del pas conjunt però separat entre usuaris i ciutadania, l'ampliació de les andanes cobertes amb noves marquesines, la instal·lació d'ascensors per al canvi d'andanes i l'accés únic a l'estació pel costat Barcelona.

Per la seva banda, el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, que va explicar els detalls del projecte de remodelació de l'estació, va avançar que les obres dels dos ascensors que es construiran al costat de les escales, que connecten l'avinguda Catalunya amb la carretera de Ripollet, començaran el proper mes de juny. L'actuació, realitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb un cost de 454.000 euros, finalitzarà el desembre d'aquest any. El regidor també va informar el veïnat que s'està actuant al pas de vianants entre els carrers de la Mercè i Beat Oriol amb el lateral de la C-17. Sánchez va afirmar que "totes aquestes actuacions pemetran milorar la permeabilitat i la connectivitat entre els dos barris". L'edil també va avançar que, en breu, s'asfaltarà l'avinguda de Catalunya.

 

 

Darrera actualització: 03.05.2018 | 12:05