L'Escola Feminista presenta un llibre sobre dos models oposats de dona a la Barcelona del segle XIX

Dimarts, 18 de setembre de 2018 a les 13:00

'Mujer contra mujer en la Catalunya insurgente' explica la història d'una milionària i una sindicalista i el presenta la seva autora, Laura Vicente, el 21 de setembre a la Casa de la Vila (19 h).

L'Escola Feminista reprèn la seva activitat després del parèntesi d'estiu aquest divendres, 21 de setembre, amb la presentació del llibre 'Mujer contra mujer en la Catalunya insurgente', de la historiadora Laura Vicente. L'acte tindrà lloc a les 19 h a la Casa de la Vila (Major, 32) i comptarà amb la presència de l'autora. Les protagonistes del volum són la milionària Rafaela Torrents i la sindicalista Teresa Claramunt, dues dones que l'ordre social de final del segle XIX va situar en mons diferents. Es tracta d'un híbrid entre l'assaig i la recreació històrica per fotografiar les vides de dues dones absolutament oposades i amb Barcelona com a teló de fons.

El programa de l'Escola Feminista continuarà el 23 d'octubre amb la projecció d'una pel·lícula en el marc de la Mostra de Films de Dones, a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12), a les 18.30 h. Es tracta de 'Comandant Arian', de la directora Alba Sotorra, que explica la història d'Arian i Boharin, dues dones sirianes de 30 anys que en fa 15 que viuen la guerra. Són les comandants de l'exèrcit que més èxits ha conreat en la lluita contra l'Estat Islàmic (ISIS) al nord de Síria. La pel·lícula explica les motivacions que hi ha darrera de la lluita desesperada d'ambdues dones.

La darrera activitat d'aquest quadrimestre serà un taller de salut emocional per a dones, a càrrec de la treballadors social del CAP Les Indianes Natalia Magen. L'activitat consistirà a analitzar els factors de risc que existeixen en la vida de les dones a causa de les responsabilitats familiars, les dificultats laborals i econòmiques i com aquests factors poden intervenir en possibles casos de maltractaments o bé, en trastorns com l'ansietat i la depressió. El taller tindrà lloc al Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10), a les 17.30 h. Totes tres activitats programades són gratuïtes i hi ha disponibilitat de sol·licitar servei de cuidatge per a infants sota demanda prèvia, a l'Oficina d'Atenció a la Dona (Casa de la Vila, Major, 32) o bé, al Centre Cívic La Ribera, amb 10 dies d'antelació.

Darrera actualització: 17.09.2018 | 13:24