Les ordenances fiscals del 2018 congelen els impostos municipals

Divendres, 1 de desembre de 2017 a les 00:00

El Ple del mes de novembre ha aprovat les ordenances fiscals del 2018, que preveuen la congelació de tots els impostos municipals.

El president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, va afirmar que "aquestes ordenances representen un gran esforç per al consistori perquè fan contenció de la pressió fiscal sobre la ciutadania". Les ordenances preveuen fer més flexible el fraccionament del pagament dels impostos. D'aquesta manera, augmenta el termini del fraccionament actual, que s'amplia de 2 a 3 anys.

Óscar Gil va destacar "la importància d'aquestes ordenances perquè donen compte del Pla d'Actuació Municipal" i va agrair públicament la col·laboració realitzada per alguns dels partits de l'oposició en el document de les ordenances. Durant la seva intervenció, Gil va fer una valoració molt positiva de la implementació aquest curs de la tarifació social a les escoles bressol municipals i va anunciar que a final del curs escolar es farà una revisió per tal d'ajustar-la d'una forma més acurada. El regidor també va explicar que el consistori ha demanat al Ministeri d’Hisenda que “faci una revisió dels valors cadastrals per adaptar-los a l’actual realitat del mercat immobiliari”.

L’edil també va comentar altres novetats de les ordenances com la derogació de la zona blava, l’adequació de la finestreta única empresarial a la legalitat a nivell fiscal i la implementació de noves mesures per potenciar la indústria i l’ocupació, com les bonificacions fiscals a empreses que contractin treballs que pertanyin a grups vulnerables i les que utilitzin les energies revonables, entre d'altres. Gil també va anunciar que les noves ordenances inclouen un apartat que sanciona els negocis que obren sense haver pagat totes les taxes relacionades amb la posada en marxa d’una nova activitat comercial o industrial.

De totes els preus públics, només puja la corresponent a l'empresa que gestiona Montcada Aqua, que augmenta els seus preus per al 2018 en 1'55%. El president de l'Àrea Econòmica va explicar que "aquesta no era la voluntat del govern però ens obliguen les clàusules del contracte amb l'adjudicatari, amb qui tenim una vinculació de 25 anys".  

Darrera actualització: 01.12.2017 | 10:23