Les biblioteques parlen sobre censura i llibres prohibits

Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 00:00

De l'11 al 30 d'abril, ambdós equipaments acolliran una mostra de llibres, pel·lícules i CD's de música que en alguna etapa de la seva història han estat censurats.

Les dues biblioteques de Montcada i Reixac, Elisenda (Tarragona, 32) i Can Sant Joan (Turó, 45), aprofiten la commemoració de la Setmana de la Llibertat d'Expressió, promoguda per la plataforma 'No callarem', per parlar sobre la censura. De l'11 al 30 d'abril, ambdós equipaments exposaran llibres, pel·lícules i CD's de música que en algun moment de la seva història han estat censurats. La novetat i originalitat d'aquesta mostra és que el material exposat estarà embolicat i només n'hi haurà una breu ressenya de cadascuna de les peces. A més, durant aquests dies, el tancament de les biblioteques es farà amb músiques prohibides durant algunes èpoques. També és possible compartir opinions, idees i proposar publicacions censurades mitjançant Twitter, amb el hashtag #NoCallaremMiR.

"Hem cregut convenient posar de manifest l'atac a la llibertat d'expressió que està patint el món cultural arran l'aprovació de la llei mordassa; els casos de censura cada cop són més freqüents, com l'afer dels titellaires de Madrid, les penes de presó dels cantants Pablo Hasel i Valtonyc, la retirada d'una obra d'art a Arco o el recent segrest del llibre Fariña", ha indicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez. L'edil considera que "la cultura ha de ser una eina per fomentar l'esperit crític de la ciutadania i amb aquestes activitats creiem que complim en part aquest objectiu".

Darrera actualització: 11.04.2018 | 08:45