L'Ajuntament rep oficialment els infants sahrauís que passen les vacances d'estiu amb famílies de Montcada i Reixac

Divendres, 14 de juliol de 2017 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac va oferir ahir dijous, 13 de juliol, una recepció als tres infants sahrauís que passaran l'estiu amb famílies del municipi, que s'han adherit al programa 'Vacances en Pau'. L'acte va tenir lloc a la Casa de la Vila i va comptar amb una representació del govern municipal, amb l'alcaldessa, Laura Campos, i la regidora responsable de Cooperació, Mónica Martínez, al capdavant. 'Agraïm la vostra participació al projecte i confiem que noves famílies s'engresquin en properes edicions, per poder ampliar el nombre d'infants acollits a la ciutat', va indicar l'alcaldessa.

Montcada i Reixac ha recuperat al projecte 'Vacances en pau', interromput al 2006, gràcies a tres famílies del municipi que durant juliol i agost acullen un nen i dues nenes -els tres, de 10 anys- dels campaments de persones refugiades de Tinduf, amb l'objectiu que la canalla passi l'estiu lluny de les dures condicions de vida de la seva llar, en ple desert algerià. Durant la seva estada al municipi, se'ls farà una revisió mèdica i participaran al Casal d'Estiu que organitza l'Ajuntament, que també els facilita accés gratuït a la piscina de la Zona Centre. Durant aquestes setmanes, els infants participaran en la rebuda que aquest diumenge, dia 16, farà el Parlament de Catalunya i a la tarda, a la festa reivindicativa en suport al poble sahrauí, al parc de Can Zam, a Santa coloma de Gramenet. El 20 de juliol hi haurà una trobada lúdica dels infants i famílies acollidores del Vallès Occidental, organitzada per l'entitat SCAPS de Sant Cugat. Els infants tornaran a casa seva a principi de setembre.

Les colònies solidàries són una iniciativa del Front Polisari, amb el suport de diverses entitats i ajuntaments. Enguany, a nivell local, el programa el gestiona SCAPS, amb el suport del consistori montcadenc i Montcada Solidària, i l'objectiu és que l'any vinent sigui l'entitat local la que s'encarregui de les colònies.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 11:07