L'Ajuntament es posiciona en contra de la desaparició del cicle de documentació sanitària a la Ferreria

Dilluns, 19 de febrer de 2018 a les 14:00

Serveis Territorials d'Ensenyament ha convocat el consistori a una reunió el pròxim divendres, 23 de febrer, per parlar del trasllat d'aquesta formació a Terrassa.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac s'oposa a la decisió del Departament d'Ensenyament de traslladar el cicle formatiu de grau superior d'administració i documentació sanitària que s'ofereix a l'institut La Ferreria a Terrassa i també reduir a una única línia el cicle de grau mitjà de cures i auxiliar d'infermeria, per ubicar l'altre grup també a la capital vallesana. El consistori, a més, lamenta que la Generalitat no l'hagi informat directament d'aquest canvi, sinó que se n'ha assabentat mitjançant una campanya a la xarxa Change.org, impulsada per l'alumnat del centre. 

La regidora d'Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia, ha parlat via telefònica aquest dilluns, 19 de febrer, al matí amb la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, qui li ha confirmat la decisió del Departament de traslladar a Terrassa el cicle de grau superior de forma esglaonada, permetent que l'alumnat que està fent el primer curs pugui cursar-ne el segon i acabar el cicle a La Ferreria. "Hem mostrat a la directora territorial la nostra oposició, perquè aquests cicles estan arrelats a Montcada i Reixac, som una referència al Vallès Occidental i no entenem perquè els volen treure de la nostra ciutat quan funcionen i  totes les places que s'hi oferten estan cobertes", ha manifestat Segovia. El Departament ha convocat la regidora a una reunió el pròxim divendres, 23 de febrer, al migdia.

L'alcaldessa, Laura Campos, ha lamentat aquesta decisió de la Generalitat i ha indicat que l'Ajuntament lluitarà per evitar la marxa d'aquests estudis. "Aquest és un greuge que s'afegeix al llistat de problemes i reclamacions que tenim a Montcada i Reixac en matèria educativa i no podem permetre més aquest tracte injust", ha indicat l'edil.

Darrera actualització: 19.02.2018 | 16:12