L'Ajuntament dóna suport a la concentració en defensa del model educatiu català

Dimecres, 28 de febrer de 2018 a les 00:00

La vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha participat aquest matí en l'acte organitzat per la plataforma Som Escola, que aplega desenes d’entitats de la societat civil, per donar suport al model educatiu català i a la immersió lingüística.

L’objectiu de l'acte, que ha tingut lloc al Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet, ha estat mostrar el suport del món municipal al model d'escola catalana. Per aquest motiu, l'esdeveniment ha comptat també amb la intervenció del representant de l’Associació Catalana de Municipis, Isidre Sierra; la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Carme Conesa, i les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; Badalona, Dolors Sabaté i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.

En els seus parlaments, Campos ha afirmat que "el model lingüístic de l'escola catalana es va aconseguir gràcies a les classes populars, les associacions de veïns, els moviments de renovació pedagògica i els primers ajuntaments democràtics que, juntament amb la implicació de mares i pares, la majoria migrats del sud de l'Estat, volien una escola pública en català per als seus fills i filles". L'alcaldessa també ha destacat que "l'intent de desestabilitzar el model lingüístic de Catalunya en aquest context i amb una clara intencionalitat política i electoral és una gran irresponsabilitat que pot afectar la convivència ciutadana i fractura la societat".

Laura Campos ha recordat que "no hem d'oblidar que, quan parlem de protegir el model educatiu català, parlem de la immersió lingüística però també parlem de revertir les retallades en l'educació" i ha afegit que "també s'ha de reclamar millorar la seva qualitat, que passa per reclamar millores en les condicions laborals dels professionals de l'educació, resoldre el finançament de les escoles bressol municipals, garantir les beques menjador i rescindir els concerts educatius als centres que segreguen per sexe".

Som Escola han convocat per a aquesta tarda concentracions davant de tots els ajuntaments de Catalunya. El consistori montcadenc dóna suport a aquesta iniciativa, que es farà davant de la Casa de la Vila (c. Major, 32), per mostrar el suport al model educatiu català, reforçar l'ampli consens i el compromís amb la immersió lingüística com a eina de cohesió social i igualtat d'oportunitats.

 

Darrera actualització: 28.02.2018 | 14:43