La història del Rec Comtal, en una exposició a la Casa de la Vila

Dijous, 29 de març de 2018 a les 00:00

La mostra s'hi podrà visitar del 5 al 28 d'abril i repassa la història i la importància social, econòmica i política d'aquest canal d'aigua mil·lenari.

La Casa de la Vila (Major, 32) acollirà del 5 al 28 d'abril l'exposició 'El Rec Comtal. Passat, present i futur', que repassa la història del Rec Comtal. La iniciativa la promou el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias (CEII) de Barcelona, una institució que, des de la seva fundació al 1982, ha desenvolupat una activa tasca de recerca, defensa i divulgació d'aquest element patrimonial, històric i ecològic. La Museu Municipal de Montcada i Reixac, junt amb altres institucions i entitats en defensa del Rec Comtal, ha col·laborat amb el CEII en iniciatives com l'exposició que es podrà visitar a Montcada i Reixac i que s'inaugura el 5 d'abril, a les 19.30 h.

Construït al segle X o fins i tot abans, el Rec Comtal encara és visible en els primers trams del seu recorregut i d'això dóna bon testimoni el Reixagó, al Parc de les Aigües, o el tram que uneix Can Sant Joan amb Vallbona. L'exposició acosta de forma sintètica l'evolució històrica de la sèquia i la seva situació actual dins de Barcelona i Montcada i Reixac, on hi ha el seu naixement, a la vegada que identifica la seva importància social, econòmica, històrica i política. Al mateix temps, es planteja quin serà el seu futur.

En el marc de l'exposició, el Museu Municipal i el CEII han programat dues activitats. Els dies 14 i 15 d'abril tindrà lloc una jornada formativa i reivindicativa que constarà de dues parts, a càrrec de la Taula Comunitària del Rec Comtal. El primer dia, de 9.30 a 14 h i de 16 a 18.30 h, al Casal de la Mina, hi haurà diferents ponències sobre el Rec Comtal i l'endemà, un itinerari pel Rec Comtal, amb sortida des de la Casa de l'Aigua de Trinitat Nova (9.30 h). El dia 15 s'ha programat també un itinerari guiat sobre els paisatges culturals de l'aigua. El punt de sortida és el Casal de la Mina, a les 10 h, i el recorregut passa pel Reixagó, la Casa de les Aigües, el Rec Comtal i la Casa de l'Aigua de Barcelona.

Darrera actualització: 28.03.2018 | 12:26