La Casa de la Vila ha fet cent anys

Dissabte, 15 de desembre de 2018 a les 00:00

Aquest matí l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha organitzat un acte festiu per commemorar el centenari de la Casa de la Vila. Una actuació musical, parlaments oficials i una enlairada de globus han estat algunes de les activitats organitzades pel consistori per recordar l'efemèride de la inauguració de l'antic edifici consistorial, que va tenir lloc el 14 de setembre de 1918.

L’acte, organitzat conjuntament per la regidoria de Cultura i Patrimoni, el departament de Comunicació Municipal i el Museu Municipal Montcada, s’ha iniciat amb l’actuació d’una banda de Dixie, que ha donat pas als parlaments de l’alcaldessa, Laura Campos, acompanyada de regidors del consistori, i d’un actor que ha donat vida a Domingo Fins. Campos ha afirmat que “vull reivindicar la importància de la Casa de la Vila perquè és un punt de trobada on tots els montcadencs i montcadenques ens sentim representats”.

La recreació del centenari de la inauguració ha continuat amb una enlairada de globus, d’un tall simbòlic de cinta i d’una visita guiada a la Sala de Plens i a l’exposició de documentació i material relacionat amb l'edifici, que es podrà veure també demà al matí. Durant aquest mes l'edifici lluirà una imatge commemorativa del centenari al balcó central de la façana.

La Casa de la Vila, que va ser projectada per l'arquitecte Josep Graner, es va inaugurar fa cent anys i els actes institucionals i les festes populars van durar dos dies. Les obres van ser finançades per subscripció popular i amb aportacions de famílies d’estiuejants. En aquest sentit, Domingo Fins va finançar les escales de granit, el forjat dels balcons, l'enguixat de les parets i sostres i les portes de l'entrada. La Casa de la Vila està inclosa dintre del Catàleg de patrimoni arquitectònic, històric i ambiental del municipi, que el consistori té previst aprovar al ple ordinari del mes de desembre.

Actualment, la Casa de la Vila acull les regidories de Cultura i Patrimoni, i Serveis Socials, l'Oficina d'Atenció a la Dona, l'Oficina d'Atenció LGTBI, el Servei Local de Català, el Jutjat de Pau, el Museu Municipal Montcada, la Sala de Plens, la Sala Institucional, la Sala d'Exposicions i les aules d'expressió artística.

 

 

Darrera actualització: 15.12.2018 | 16:51