La Casa de la Vila acull l’entrega dels treballs del Màster de Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la UPC

Dimarts, 5 de febrer de 2019 a les 00:00

L’acte, celebrat ahir dilluns 4 de febrer, va comptar amb la presència del professorat i dels alumnes del màster, així com dels representants polítics dels ajuntaments de Rellinars, Sentmenat i Montcada i Reixac i del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El Màster de Rehabilitació i Restauració Arquitectònica és un màster d’especialització professional adreçat fonamentalment a arquitectes i arquitectes tècnics que ha estat possible gràcies a una col·laboració entre la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC School) i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. La tasca principal dels alumnes ha estat aplicar els continguts teòrics a un edifici real, realitzant un estudi d’avaluació i dissenyant diverses propostes d’actuació.

Un dels projectes d’aquest màster ha estudiat el cas de la Casa Vista Rica, un històric edifici de Montcada i Reixac situat al Turó Fermí i construït per l’arquitecte Josep Graner i Prat, destacat mestre d’obres del municipi que va realitzar diferents projectes d’urbanització del centre històric de Montcada i Reixac a finals del segle XIX i principis del XX.

Els autors del projecte, Ana Sevillano i Fernando Navarro, han ideat una rehabilitació i restauració de l’espai de la Casa Vista Rica on s’incrementen els valors instrumentals de l’ús del edifici, destinant-los a un parc urbà i a un centre d'aprenentatge de Medi Ambient i de natura, alhora que es preservaria l’estil estètic i la identitat de la casa.

La resta d’edificis històrics de la comarca que s’han tractat durant el màster han l’església vella de Sant Pere i Sant Fermí de Rellinars, la fàbrica tèxtil Besòs de Sentmenat i la masia Can Rull i el Castell de Can Feu de Sabadell.

Els ajuntaments que s’han adherit a la iniciativa han facilitat l’accés, la documentació disponible i les previsions de possibles usos futurs, permetent que els alumnes poguessin realitzar el treball pràctic del màster sota la supervisió del professor-tutor. D’aquesta manera s’ha aconseguit que la col•laboració hagi esdevingut enriquidora per ambdues parts.

Darrera actualització: 05.02.2019 | 10:19