Els alcaldes de Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet demanen una reunió a la consellera de Salut

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 00:00

Els edils volen traslladar a Alba Vergés la preocupació davant el retard en les inversions en al territori i demanar informació respecte els temes que afecten els tres municipis.

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà; el de Ripollet, José Maria Osuna; i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, han enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, sol·licitant una reunió per a tractar diferents temes relacionats amb les polítiques públiques de salut que afecten directament als tres municipis.

Els tres edils volen traslladar a la consellera la seva inquietud pel retard en les inversions en polítiques públiques de salut. Els governs dels municipis es mostren preocupats, entre d'altres, pel descens de nombre de professionals a l'atenció primària, el tancament estival de centres d'atenció primària, l'augment de les llistes d'espera per a especialistes i intervencions o el col·lapse de les urgències a l'Hospital de Sabadell.

Els alcaldes també volen aprofitar la reunió per a demanar informació sobre els plans del Departament de Salut en relació a l'Hospital Ernest Lluch, una reivindicació històrica dels tres municipis. El projecte contemplava la construcció d'un centre hospitalari comarcal a uns terrenys limítrofs amb Cerdanyola i Montcada i Reixac,per tal de millorar la situació de col·lapse crònic que pateix el Taulí. Els edils també volen conèixer en quina situació es troba l'eventual compra de l'Hospital General de Catalunya anunciada per l'exconseller de Salut i saber els motius de l'aturada de les obres d'ampliació de les urgències del Taulí, referència per a Ripollet i Cerdanyola –el de Montcada i Reixac és el de la Vall d'Hebron.

Darrera actualització: 28.09.2018 | 13:41