Compromís de l'Ajuntament de Barcelona per tirar endavant el Pla director del Rec Comtal

Dimarts, 29 de maig de 2018 a les 00:00

L'objectiu d'aquest treball és fer una diganosi de la situació del canal en tot el seu recorregut i catalogar els trams encara existents per evitar la seva desaparició.

L’Institut de Cultura i el Servei d’Arqueologia de Barcelona s’han compromès amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac a presentar aquest juliol al municipi el Pla director del Rec Comtal. Aquest treball té com a objectiu fer una diagnosi de la situació del canal des de Montcada i Reixac (on neix) fins al seu final, a Barcelona, i catalogar els trams encara existents per evitar la seva desaparició o deteriorament. El Pla, que financia el consistori barceloní, fixa les pautes sobre les futures actuacions que es facin en l’àmbit del Rec encaminades a la seva preservació.

Fins ara no hi ha hagut cap protecció patrimonial sobre un tresor ocult i amagat com és el Rec Comtal”, ha dit el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, tot valorant molt positivament que la redacció del Pla director, un document que serà aprovat tant pel Ple barceloní com pel de Montcada i Reixac. Per aquest motiu, i després d’assistir a la presentació del treball a Barcelona, Sánchez ha demanat que aquesta també es faci a Can Sant Joan. “El veïnat –ha dit– s’ha implicat molt en la recuperació del Rec i de la memòria històrica i per això volem tenir també l’oportunitat de fer les nostres aportacions al Pla”.

Darrera actualització: 29.05.2018 | 11:47