Commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport

Dimarts, 19 de febrer de 2019 a les 00:00

Tres equipaments acolliran, entre el 25 de febrer i el 12 d'abril, una exposició itinerant sobre actituds positives respecte la diversitat sexual i afectiva a l'esport.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, mitjançant la Regidoria d’Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat, commemora enguany el Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport, que oficialment és aquest dimarts, 19 de febrer. Amb motiu d’aquesta efemèride, tres instal·lacions esportives acolliran l’exposició ‘El Armario  Deportivo Abre sus Puertas’, produïda per la Federació andalusa Arco Iris, per educar en el respecte a la diversitat en l’àmbit esportiu.

La mostra està formada per 16 plafons que parlen d’actituds positives respecte la diversitat sexual i afectiva, d’esportistes que han manifestat públicament la seva homosexualitat, sobre periodisme esportiu i la situació de la diversitat sexual a diferents disciplines. Del 25 de febrer al 10 de març, la mostra es podrà veure al gimnàs municipal (zona esportiva centre, carrer Bonavista, sn); del 13 al 27 de març, al Pavelló Miquel Poblet (Camí de la Font Freda, 3); i del 29 de març al 12 d’abril, a l’Estadi Municipal de La Ferreria (Progrés, sn).

El Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport es commemora cada 19 de febrer, la data d’aniversari de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar la seva homosexualitat. Afectat per la discriminació i assetjament que va haver manifestar obertament la seva orientació sexual, l’esportista es va suïcidar al 1998.

Darrera actualització: 18.02.2019 | 13:37