Comencen les obres d'un nou projecte per pacificar el trànsit a la N-150

Dilluns, 4 de febrer de 2019 a les 00:00

Es tracta de la construcció d'un carril bici i voreres més àmplies entre la connexió d'aquesta via amb la C-17 i el carrer Reixac de Terra Nostra.

Les obres per construir un carril bici a la N-150, entre la rotonda que enllaça aquesta via amb la C-17 i el carrer Reixac, a Terra Nostra, es posen en marxa aquesta setmana. L'actuació s'emmarca en el projecte global de pacificació del trànsit de tota la N-150 al seu pas per Montcada i Reixac, que inclou altres dues actuacions: l'arranjament de la N-150 entre el carrer Reixac i el viaducte de la C-58 i la creació de les dues rotondes entre Can Cuiàs i el Coll de Montcada.

En concret, els treballs que comencen ara consisteixen a reduir els carrils de circulació a 3,20 metres per cada sentit, per tal de donar cabuda a un carril bici d'un metre per cada sentit i a una vorera d'1,80 d'amplada a pràcticament tot el recorregut. El projecte de les obres l'ha redactat pel servei municipal de Projectes i Obres i els treballs els executa l'empresa Artífex, per un import de 682.000 euros, i està previst que finalitzi a la tardor. "Amb aquesta acció es redueix l'espai per als vehicles, habilitant un carril de xarxa ciclable i una vorera perquè la gent hi pugui anar caminant", ha indicat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

Segons l'edil, una de les principals necessitats del municipi és "la cohesió social i urbana, entre els mateixos barris i entre nucli i nucli de població i un dels projectes estratègics en aquest sentit és resoldre la divisió i degradació de la N-150", ha expressat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L'edil considera que els projectes engegats pel consistori permetran "integrar la carretera dins la trama urbana de Terra Nostra, cohesionant el barri i reduint-ne els riscos de divisió i accidents, així com la integració de tota la N-150 dins d'una anella cívica al voltant del Turó que uneixi i cohesioni tots els barris". Des del 2011, el tram de N-150 que discorre per Montcada i Reixac és una via urbana.

Darrera actualització: 04.02.2019 | 16:08