Comença la segona fase de consolidació de Can Sans

Dimarts, 7 de novembre de 2017 a les 00:00

Els treballs de millora de la masia medieval, a Terra Nostra, han començat aquesta setmana, a càrrec d'Abans Serveis Culturals, l’empresa especialitzada en restauració que en va fer la primera fase.

En aquesta ocasió, la intervenció, amb un import d'11.000 euros, consisteix en la neteja de la part superior dels murs, per tal d’eliminar-ne la vegetació que hi ha crescut i les humitats; un tractament de consolidació per tal d’omplir esquerdes amb morter, calç i pols ceràmica i la construcció d’una coberta protectora d’acer galvanitzat a la part de dalt del mur. El preu inclou la documentació arqueològica de les possibles restes que hi puguin aparèixer durant l’actuació.

Al 2014, una intervenció arqueològica impulsada per l’Ajuntament va corroborar que Can Sans és una masia d’origen medieval. L’equip de treball hi va localitzar les estructures primitives del mas medieval així com restes que mostren les diferents fases i reformes constructives que ha sofert l’edifici al llarg del temps.  L’Ajuntament va enderrocar Can Sans al 2013, a causa del seu mal estat, però va conservar-ne els murs de la primera planta com a testimoni de la seva existència i va encarregar un estudi per documentar l’edifici.

Darrera actualització: 07.11.2017 | 12:32