La campanya “STOP tovalloletes al vàter” arriba a Montcada i Reixac

Diumenge, 16 de desembre de 2018 a les 17:00

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar dels perills mediambientals que provoca l’abocament de tovalloletes i fomentar una conducta més responsable entre els usuaris d’aquest producte.

El passat dissabte 15 de desembre, Montcada i Reixac va acollir la nova campanya d’Aigües de Barcelona ‘Stop Tovalloletes al vàter’. Més d'un miler de persones es van informar sobre els riscos que comporta aquesta pràctica des de l'estand d'Agbar, situat a la cruïlla del carrer Major amb Bogatell.

La campanya va incloure accions de sensibilització ciutadana, amb el repartiment d’informació sobre les conseqüències de no reciclar i la distribució de milers de papereres per utilitzar-les al costat del vàter de casa. Segons el director d'Agbar a la demarcació de Montcada i Reixac, Eduard Bosch, després de dos anys duent a terme aquesta iniciativa "s’ha reduït el nivell de residus sòlids que arriben a les depuradores".

Segons informa Aigües de Barcelona, les tovalloletes humides estan fetes amb fibres molt resistents, malgrat que l’envàs indiqui que són biodegradables. Triguen molt més a desfer-se que el paper higiènic i s’enreden amb altres residus que tampoc han d’anar al vàter, com cigarrets, tampons, bastonets de cotó o compreses, i provoquen importants avaries a les instal·lacions de sanejament, com són les estacions depuradores. A més, poden generar greus problemes mediambientals.

Darrera actualització: 17.12.2018 | 09:10